Anamur’da arıtma alarmı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’da arıtma alarmı!


 

Anamur’da içmesuyu ve tarımsal sulama için hayati öneme sahip Dragon Çayı’nın, arıtma tesisleri çalışmadığı için kirlenmesine karşı harekete geçildi! Belediye meclisi imza toplayarak ilgili kurumları göreve davet etti.

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşanan çevre kirliliğine karşı belediye meclisi imza toplayarak, ilgili devlet kurumlarını göreve çağırdı.

Anamur Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında gündeme gelen konuyla ilgili yetkilileri göreve çağıran meclis üyeleri, içmesuyu ve tarımsal sulama için hayati öneme sahip Dragon Çayı’nın, arıtma tesisleri çalışmadığı için kirlendiğini belirterek, ilgili kurumlara iletilmek üzere imza topladı.

 

ARITMA TESİSİ ÇALIŞMIYOR!

Metinde şu ifadelere yer verildi; “Biz aşağıda imzası bulunan Anamur Belediyesi Meclis Üyeleri olarak, ilçemiz sınırları içerisinde ve bakanlık sorumluluğunda bulunan baraj sahasında kaldığı için su altında kalan ve yeniden inşa edilen Ormancık, Akine ve Sarıağaç Mahallelerinde (eski köy) kurulu bulunan Paket Arıtma Tesisleri çalışmadığından ya da verimli çalışmadığından Dragon (Koca Çay) Çayına karışmakta ve bu su, içme sulama gibi alanlarda kullanıldığında denize ulaşana kadar birçok yerleşim yerinden geçerek insan sağlığına çok büyük bir zarara sebebiyet vererek çevre felaketine neden olacaktır.

Anılan mahallelerin giderleri, kanalizasyonları arıtılmadan içme suyu kaynaklarını besleyen ‘Koca Çayı’ kirleterek hem insan sağlığına hem de çay da bulunan canlı türlerini sonlandırdığı, Çayın sulama suyuna karıştığı, doğal dengesini bozduğu, ağır bir kokuyla çevreyi adeta yaşanılmaz kılan bir hal aldığı görülmektedir. Çayın taşıdığı mikroptan kaynaklanan hastalıkların çokluğu istatistiklerden anlaşılabilir. Ayrıca Ören Mahallesi TOKİ Konutları ve Cezaevi Paket arıtma sistemleri de aynı minval üzere olup, çözüm beklemektedir.

Turizm ve tarım kenti Anamur’umuzun yaşanılmaz bir hal almasına sebep olacak bu doğa katliamına bir an önce çözüm bulunması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekler en derin saygılarımızı sunarız”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA