MESİAD’dan balık çiftlikleri harekatı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESİAD’dan balık çiftlikleri harekatı!


 

MESİAD, 2007’de püskürtülen balık çiftliği yatırımlarının hortlaması üzerine yayınladığı bildiri ile kenti harekete geçmeye, hükümeti ise bu yatırımları durdurmaya çağırdı!

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Mersin kıyılarında yapılmak istenen balık çiftliklerine karşı kenti harekete geçmeye, hükümeti ise bu yatırımları durdurmaya çağırdı!

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, imzasıyla; bakanlıklar, milletvekilleri, valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve belediye başkanları, Mersin Barosu

kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve odalara gönderilen metinde, balık çiftliklerine karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

 

“2007’DE GERİ PÜSKÜRTMEYİ BAŞARMIŞTIK”

Deniz, 2007 yılında Muğla ve çevresinde kurulmuş balık çiftliklerinin denizi kirlettiği, mantar ve çeşitli hastalıklara neden olduğu, bu nedenle de turizmi olumsuz etkilediği düşüncesinden hareketle sökülüp Mersin kıyılarına taşınmaları için bazı kararlar alındığını anımsatarak, “2007’de Mersin halkı, sivil toplum kuruluşları, parlamenterleri ve kamuoyu ile buna karşı çıkarak balık çiftliklerinin kuruluşunu hükümetimizin desteği ile durdurduk. Mersin halkı ve kamuoyu, o gün olduğu gibi bugün de Mersin sahillerine tekrar getirilmek istenen balık çiftliklerini aynı gerekçelerle istememektedir” dedi.

 

“MEVCUT ÇİFTLİKLER STANDARTLARA UYGUN DEĞİL”

Mersin sivil toplum kuruluşları olarak yaptıkları araştırmada; Türkiye’de kurulu balık çiftliklerinin standartlara uymadığını tespit ettiklerini açıklayan Mehmet Deniz, “Dünyada balık çiftlikleri; soğuk ve açık denizlerde kıyıdan uzakta kurulmaktadır. 30 derecenin üstüne çıkan Mersin deniz suyunun balık çiftliklerine elverişli olmadığını, üretilecek balıkların da halk sağlığına zarar vereceğinin bilincindeyiz. Balık çiftliklerinin, suyu sıcak Mersin sahillerine, Muğla’dan sökülerek getirilmesinin herhangi bir dayanağı olamaz. Duyarlılığımızın haklı nedenleri vardır. Turizmi canlandırmaya çalışan Mersin ili bileşenleri olarak balık çiftliklerini uygun görmüyoruz. Mersin halkı ilkel yönetilen balık çiftliklerinin kuruluşunu kendi sağlığına tehdit görmektedir. 

Bu konuda başta hükümetimiz, ilgili bakanlıklar ve Mersin Valiliği olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, parlamentomuzu, Sivil Toplum Kuruluşları’nı, basınımızı ve kamuoyunu duyarlılığa davet ediyoruz. Konunun ehemmiyeti ve aciliyeti bakımından ilgili kuruluşlardan balık çiftlikleri kuruluşunun durdurulmasına yardımcı olunmasını arz ediyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA