Akkuyu’nun türbin tedarikçisi belli oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu’nun türbin tedarikçisi belli oldu


 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) kullanılacak türbinlerin General Electric grubunun bünyesindeki Fransız şirket Alstom Power Systems tarafından tedarik edileceği öğrenildi.

Haber  Merkezi

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'nun (Rosatom) satın alım sitesinde yayınlanan bilgilere göre Alstom Power Systems, Akkuyu NGS'nin inşa edilecek tüm enerji bloklarının makine dairelerinde kullanılacak buharlı türbin cihazlarının tüm ana ekipmanları ve ek ekipmanların bir kısmını tedarik edecek.

Fransız şirket, nükleer santralde üretilecek elektrik enerjisinin daha ekonomik ve daha güvenli olmasını sağlayacak, inşaat ve işletme giderlerini düşürecek olan Arabelle buhar türbinlerini üretecek.

Kontrat bedeli KDV hariç 553 milyon euro olup, Akkuyu NGS'nin birinci aşamasında yapılacak olan 1 ve 2 nolu enerji bloklarında kullanılacak ekipmanlarının imalatının önümüzdeki mayısta başlaması öngörülüyor.

 

EKİPMANLARIN TESLİMİ 2021'DE

Akkuyu NGS'nin 1. enerji blokunun buharlı türbin ekipmanlarının tesliminin peşin olarak 2021 yılının nisan ayında yapılacağı belirlenirken, 2. enerji blokunun ekipmanları ise 2022'nin nisanında teslim edilebilecek. Diğer iki blokun türbinlerinin teslimi de bir yıl arayla devam ederek, 2023 ve 2024 yıllarında gerçekleşecek.

Alstom Power Systems 2016'da da Finlandiya'da Rusya'nın katılımıyla inşa edilmesi planlanan Hanhikivi-1 nükleer güç santralinin ekipmanlarının üretim ve satış ihalesini kazanmıştı.

Mersin Akkuyu NGS Projesi'ne ilişkin ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalandı. Akkuyu'da yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşacak. Akkuyu NGS Projesi, 20 milyar dolar maliyetiyle Rusya'nın kamu kuruluşu olan Rosatom'un elindeki büyük kontratlardan biri.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA