Nuriye istediği doktora muayene olsun! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nuriye istediği doktora muayene olsun!


 

KHK ile görevlerinden uzaklaştırıldıktan sonra açlık grevi başlatan ancak geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan akademisyen Nuriye Gülmen’i ziyaret eden Milletvekili Atıcı, “Nuriye istediği doktora muayene olsun!” çağrısında bulundu.

GİZEM EKİCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, hekimlerden Nuriye Gülmen'in sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

Açlık grevinde 210 günü geride bırakan Nuriye Gülmen’in kendi arzu ettiği hekimler tarafından da muayene, takip ve tedavi edilmesi için temaslarda bulunan Atıcı, “Bugün Nureyi’yi ziyarete geldik. Hekimleri ile görüştüm ve gerekli bilgileri aldım. Sıvı ve vitamin desteğine devam ettiğini öğrendik. Durumunun da en azından şu an için daha kötü olmadığını anladık. Çabalarımız Nuriye Gülmen’in kendi arzu ettiği hekimler tarafından muayene ve takip-tedavi edilmesi. Bunu hastanenin başhekimi ile görüştük, böyle bir imkan sağlamak üzere çaba sarf etmeye karar verdiler onlarda. Olumlu bir yaklaşım sergilediler. Ancak olayın hem hukuki hem siyasi hem tıbbi hem insani boyutları var. Görüşmelerimizde olayın hukuki ve siyasi boyutunu bir tarafa bıraktık, onun hesabını ayrı soracağız.ama hastanede bulunan hekimler ile Nuriye’ye bakan hekimler ile olayın tıbbi ve insani boyutunu tartıştık. Fikirlerimiz, siyasi görüşümüz ayrı olabilir ama biz hekimlerin ortak paydası insandır ve bütün çabamız insanı yaşatmak için çalışmaktır. Böyle bir ortak paydada buluştuk, zaten bu ortak paydayı paylaşıyorduk. Bu ortak payda üzerinden yürüyeceğiz.

 

“İNSANLARIN CANLI HALİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Türk Tabipler Birliği ile temaslarda bulunduk. Eğer şartlar uygun olur ise Türk Tabipler Birliği’ndeki hekimlerin Numune Hastanesi’ndeki hekimler ile ortak çaba içerisinde Nuriye izin verir ise tedavi etmeleri ile ilgili ortak bir kararımız oldu. Bu kararımızı siyasi olarak da değerlendirmek üzere ilgili bakanlıklarla konuşacağız. Onların da izin vermesi doğrultusunda Nuriye’nin talep ettiği hekimler tarafından takip ve tedavi edilmesini sağlamış olacağız. Umarım kısa sürede bütün olumsuzluklar biter ve hem Nuriye, hem Semih bir an önce açlık grevini sonlandırırlar ve yaşama aramıza dönerler. Çünkü bizim insanların canlı haline ihtiyacımız var. O beyinlerin çalışır halde olmasına ihtiyacımız var ve bunu sağlamak için de bütün gücümüzle çaba göstereceğiz.

Numune Hastanesi bahçesinde Nuriye’ye destek olmak isteyen pek çok arkadaşımız var, gün boyu burada nöbetler tutuluyor ve dayanışma sağlanıyor. Bu konuda tüm insanların duyarlı olmasını, burada ki dayanışmaya destek vermesini arzu ediyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA