Taksiciler dolandırıcılara karşı uyarıldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Taksiciler dolandırıcılara karşı uyarıldı!


 

Mersin Şoförler Odası’ndan, taksicilere dolandırıcılık uyarısı; “Taksi durakları kimsenin şahsi malı değildir satılamaz”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği sonucu Mersin’de taksi durakları ve bu duraklarda çalışacak taksilerin belirlenmesi aşamasında sona gelindiğini açıkladı.Ancak bazı ‘uyanık’ tabir edilen kişilerin ticari taksi duraklarına büyük paralar karşılığı yeni kayıtlar yaptıkları ve duraklardaki çalışma haklarını satışa çıkardıkları bilgisi aldıklarını belirten Sarı, “Taksi durakları kimsenin şahsi malı değil alınıp- satılamaz” dedi.

Başkan Sarı, “Yeni modern durakların yapımı hızla sürmektedir. Bugüne kadar yaklaşık 5 durak tamamlanarak hak sahibi taksi plakalarına tahsisleri yapılırken, 25 yeni durakta önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve UKOME Daire Başkanlığı tarafından belirlenen plakalara tahsisleri yapılacaktır. Tamamı 77 sayısına ulaşacak olan bazı yeni durakların yer belirlenmesinde de çalışmalar sürerken bir takım  kişiler Mersin Büyükşehir Belediyesinin tasarrufu ve kontrolünde olan durakları ve bu duraktaki hakkın plakalara ait olduğunu yok sayarak kendi mallarıymış gibi pazarlamaya çalıştıkları bilgisi sıkça gelmeye başladı. Buradan tüm taksici esnafına ve Mersin’de taksicilik yapmak isteyen arkadaşlarımı bir kez daha uyarıyorum; Ticari taksi durakları ve durakta çalışma hakkı şahıslara ait değil, plakalara tahsislidir. Duraklar Mersin Büyükşehir Belediyesinin tasarruf ve denetiminde olup bu duraklardaki çalışma hakkı ‘T’ plakalı araca aittir. El değiştirme ise sadece aracın plakalı satışı ile mümkün olur ve satılan aracın eski sahibin duraktaki hakkı da sona erer.

Lütfen bu tür art niyetli ve yasalarımıza göre ‘dolandırıcılık’ olan bu tür işlere tevessül edilmesin ve bu tür alış- verişlerde mutlaka ama mutlaka odamızdan bilgi alınız” diye konuştu.

Ayrıca yaşanan durak satışlarıyla ilgili oda olarak taksicileri GSM mesajı ile de uyardıklarını söyleyen Veysel Sarı, “Çalışmalarımız neticesinde hiçbir taksicimizin duraksız kalmayacağını belirtiriz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA