Başkan Tuna, engelleri aşmak için daldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Tuna, engelleri aşmak için daldı


 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, engellilerin sosyal ve sportif aktivitelere dahil olması amacıyla düzenlenen etkinlikte; işitme, zihinsel ve bedensel engelli gençlerle denizde dalış yaparak, onların heyecanına ortak oldu.

Toroslar Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şubesi tarafından Silifke İlçesi’ndeki Akkum Gençlik Kampında gerçekleştirilen dalış etkinliğine katılarak, engelli gençleri yalnız bırakmayan Başkan Hamit Tuna, kamp alanına yoğun sevgi gösterileri arasında geldi.

Başkan Tuna, dalış öncesi Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu ve engelli üyeler ve aileleriyle bir süre sohbet etti.

Burada bir açıklama yapan Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Gökhan Arsu, değişik sportif aktivitelerin yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetlerle de engelli bireyleri hayata bağlayama çalıştıklarını belirterek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın engellilerin her zaman yanında olduğuna dikkat çekti.

Arsu; “Başkanımız, her zaman engellilerimizin yanında. Anlık vakit geçirmiyor. Onlarla saatlerce birlikte oturarak, sohbet ediyor. Biz bu konuda da kendisine gönülden bağlıyız. Engelli üyelerimiz, bir aktivite düzenlediğimiz zaman bize hep Başkanımız Hamit Tuna da gelecek mi diye soruyorlar. Bugün de bir dalış etkinliği düzenledik ve bizi kırmayarak bu etkinliğimize geldiler. Maviliklerde gerçekten engel yok. Çocuklarımız, suyun altında engelleri yeniden aşacaklar. Biliyorsunuz, suyun altında konuşamıyoruz, işitme engellilerle eşitleniyoruz. Yürüyemiyoruz, bedensel engellilerle eşitleniyoruz. Zihinsel engelli çocuklarımız için ise bambaşka bir dünyanın içine giriyoruz. Başkanımızdan Allah razı olsun. Çocuklarımızın yine yanındalar. Kendisi Mersin için bir değerdir” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da engellilerle birlikte yine bir etkinlikte buluşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, bugüne kadar engelli dernekleri ile hep diyalog içerisinde olduklarını ve hayata geçirdikleri projelerle engellilerin  önündeki engelleri aşmaya çalıştıklarını söyledi.

Engellilere yönelik düzenledikleri sosyal ve sportif faaliyetlerin yanında bir de onları üretime yönlendiren Çağdaşkent Mahallesi’nde inşa ettikleri Engelliler Akademisinden de bahseden Başkan Tuna; “Hayata geçirdiğimiz projeler kapsamında engelli çocuklarımızla çok yakın diyaloglarımız oldu. Projelerimize de devam ediyoruz. Engellilerimiz için engelsiz bir bina yaptık. Hem bu sportif faaliyetler noktasında sağladığımız ve sağlayacağımız katkılar, hem de çocuklarımızı üretime yönlendirme anlamında Engelliler Akademimizin önünde var olan 6 bin metrekarelik alanı düzenledik ve burada sebze dikimi, ekimi yapacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde kışlık ve güzlük sebzelerimizi ekeceğiz. Bu çocuklarımız onların bakımını ve takibini yapacaklar. Toprakla haşır neşir olmak, kafayı dağıtma, yeni düşünce yapabilme, yeni ufuklar açabilmenin çocuklarımızda kendiliğinden oluşabileceğini düşünüyoruz. Bugün de bu maviliklerde çocuklarımızla bir araya geldiğimiz için ve onların gözlerindeki mutluğu gördüğümüz için biz de çok mutluyuz. Yıllardır engellilerimizi rehabilite eden ve onları hayatta farklı bir konuma getiren Türkiye Beyazay Derneği Mersin Şube Başkanı Sayın Gökhan Arsu’ya, yönetimine ve gönüllülere de çok teşekkür ediyoruz. Yoldan en iyi geçenler, ardından gelenlere engel bırakmayanlardır. Engellilerimizin önündeki engelleri aşabilme anlamında projelerimizi hayata geçirmeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından, uzman dalgıçlar eşliğinde engelli gençlerle tüplü dalış gerçekleştiren Başkan Tuna, yine onlarla birlikte su altında Türk Bayrağı açtı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA