Barışın simgesi “Dostluk Zeytinliği’’ açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Barışın simgesi “Dostluk Zeytinliği’’ açıldı


 

Mezitli Belediyesi Zeytinli Caddesi’ni adına yakışır bir şekilde Zeytin Ağaçları ile donattı. ‘3 Ekim Soroptimistlik ve Dostluk Günü’ etkinlikleri kapsamında, Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle, İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından oluşturulan “Dostluk Zeytinliği” aç

Zeytinlik alanların talan edilmesi için fırsat kollandığı bir dönemde zeytin dikerek örnek olmayı hedefleyen Mezitli Belediyesi, ''Dostluk Zeytinliği'ni İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulüpleriyle beraber hayata geçirdi. 207 fidan ağacın dikildiği Dostluk Zeytinliğinde, toplanacak olan ürünler kadın istihdamında kullanacak.

Çok sayıda belediye meclis üyesi ve vatandaşın katıldığı açılışta konuşan İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Sevinç Şanlı, koruluğun çevre için önemi olduğu kadar kadın istihdamına sağladığı destek nedeniyle de çok özel olduğunu söyledi. Sorotimistlerin 1921 yılından beri yerel ve uluslararası platformlarda kadın amaçlı çalışan ve en önemli noktalarından birinin çevre olduğuna dikkat çeken Sevinç, ''Çevre olan Soroptimisler yarın 3 Ekim Dünya Soroptimist gününü kutlayacaklar. Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanımız Nalan Varat ile bir araya gelerek zeytin ağacı dikmeye karar verdik. Bunun içinde çevreye olan duyarlığını bildiğimiz Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'la görüştük. Kendisi bize yer konusunda hemen yardımcı oldu. Başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz. Güçlerimizi birleştirirsek daha büyük projeler yapacağımıza inanıyorum. Buradaki Zeytin ağaçlarından 10 kadınımız istihdam sağalacaklar. Hep şu duayı ediyoruz, zeytin ağacı gibi uzun ömürlü, zeytin tanesi gibi bereketli, zeytinyağı gibi sağlıklı, zeytin dalının simgesi yaprakları gibi barış altın sarısı gibi mutluluk getirmesini diliyorum'' dedi.

“YEŞİL ALANLARIN RANTA AÇILMAMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Adının Zeytinli Caddesi olmasına rağmen Zeytin Ağacı olmadığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; ''İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulübü bizlere yabancı olmayan kuruluşlar. Daha önceleri de iki ayrı mekânda Jakaranda Korulukları oluşturmuşlardı. Şu anda 36 tane Jakaranda Koruluğumuz var. Mersinin en hızlı gelişen ilçesiyiz. Ama güzel ve sağlıklı bir gelişme oluyor. Bu bölge Mezitli'nin en hızlı gelişen bölgelerinden birisi. Amacımız, imar planında yeşil alan gözüken tek bir metrekare yeri ranta bırakmayarak, bu alanları Jakaranda Korulukları ve parklarla vatandaşın hizmetine sunmak. Yarınlarda buraların ranta açılmaması için mücadelemize devam ediyoruz'' İfadelerini kullandı.

“ORTAK PAYDIMIZ ATATÜRK İLKELERİ VE CUMHURİYET DEĞERLERİ”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Başkan Tarhan ''Bu alandaki Zeytin ağaçlarını İçel Soroptimist Kulübü ve Mezitli Soroptimist Kulüpleri aldılar. Bizde kendilerine bu güzel doğa ve çevreyi koruyan projeleri için teşekkür anlamında 2 tane büyük Zeytin Ağacı hediye ettik. Ben o yüzden kendilerine duyarlıkları için teşekkür ediyorum. İleriki zamanlarda bu bölgede teslim alacağımız Amfi Tiyatromuzda var. Hızla gelişen kentimiz için projelerimize devam edeceğiz. Biz her zaman çevreye duyarlı,doğaya duyarlı, Atatürk ilkelerine inanan, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanlarla ortak paydada buluşacağız ki ülkemizin büyümesini ve gelişmesini sağlayacağız. Dostluk Zeytinliğine katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA