Mersin balı Dünya 3.’sü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin balı Dünya 3.’sü!


 

Mersin’in Mut ilçesinden Habip Kaya adlı üreticin balı, APIMONDIA Uluslararası bal Kongresi’nde Dünya 3’üncüsü oldu!

GİZEM EKİCİ

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Sektörün önde gelen isimleri, il birlikleri ve üreticilerin katıldığı kongreye ilgi yoğun oldu.

Yüz yirmi ülkeden 15 bine yakın kişinin kayıt yaptırdığı 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi boyunca sözlü bildiri sunumları, özel oturumlar ve yuvarlak masa toplantıları yapıldı. Fuar alanında birçok ülkenin arıcılık ve bal ürünleri tanıtıldı. Ayrıca arı ürünleri; bal şarabı, kozmetik ürünler, balmumu gibi bal ürünleri, basılı yayınlar üzerine Bireysel Kategoriler ve Ticari Kategoriler olarak iki ayrı yarışma da gerçekleşti.

Kongreye Mersin’in Mut ilçesinden katılan üretici Habip Kaya’nın balı kendi kategorisinde Dünya 3’üncüsü oldu. Mut’un; kayısı, erik ve zeytinden sonra ‘Mut Balı’nın da markalaşması yolunda bu başarı büyük memnuniyet yarattı.

29 Eylül’de başlayan ve 4 Ekim tarihine kadar sürecek olan 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi’ne 15 bin kişinin katılması bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA