Mersin’de avokado dönemi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de avokado dönemi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal üretim ve alternatif tarım ürünlerine verilen destek devam ediyor. Antepfıstığından zeytine, melisadan nergis çiçeğine kadar sayısız ürün desteğini üreticilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, son olarak yüksek gelir sağlayan bin 400 avokado fidanın

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından tarımsal üretimi desteklemek ve geliri yüksek alternatif ürünleri yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere verilen destek hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda zeytin fidanından melisa yetiştiriciliğine, Antepfıstığından nergis yetiştiriciliğine kadar birçok projede hibe ile üreticilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, son olarak dağıtımı gerçekleştirilen bin 400 avokado fidanı ile Anamur bölgesine destek verdi.

HEM SAĞLIK, HEM GIDA, HEM KOZMETİK

Anamur’un Çamlıpınaralanı, Demirören ve Uçarı Mahallelerinde yürütülen Mersin İli Meyveciliği Yayma ve Geliştirme Projesi kapsamında yapılan avokado fidanı dağıtımı ile bölgeye adaptasyon sağlayan avokado çeşitlerinin teşvik edilmesi amaçlandı. Bu kapsamda yüzde 50 hibe ile bacon, fuarte ve tozlayıcı olarak da hass çeşidi avokado fidanlarını üreticilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, hem sağlık, hem kozmetik, hem de gıda sektöründe aranan ürünlerden olan avokadonun Mersin topraklarında var olması için önemli bir projeye imza attı.

Üretimi az olmasına karşın içeriği ve geliri yüksek olan avokadonun Mersin’de yetiştirilerek hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedef alan Büyükşehir Belediyesi, dağıtılan fidanlarla birlikte avokado yetiştiriciliği hakkında üreticilere eğitim desteği de sundu. İklim isteği, toprak işleme, dikim aralığı, dikim zamanı, bahçe tesisi, gübreleme, sulama, budama, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat teknikleri konularında yapılan bilgilendirme sayesinde bahçelerde verim ve kalite artırılarak, Akdeniz iklimine uygun tropik bir bitki olan avokadonun hem üretimini artırmak hem de üreticiye yüksek gelir getirmesi planlandı.

“ÖNCE TADINA, SONRA TUZUNA BAKACAĞIZ”

Verilen avokado desteğinden umutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanları sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini ileten üretici Ali Kızılarslan, “Allah nasip ederse avokadonun yetiştirilmesi ile ilgili aldığımız eğitimlerle birlikte bölgemizde avokado yetiştiriciliğine başlıyoruz. Allah herkesin kalbine göre versin. Sayın Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ederiz. Onun sayesinde önce tadına bakacağız, sonra tuzuna bakacağız. Dağıtımı gerçekleştirilen avokado ile ilgili üreticilik eğitimini bile verdiler. Sayın Kocamaz Başkanımız kilometrelerce uzaktan bile bizlere destek oluyor. Yaptıkları işe ve kendilerine sonsuz saygı sunarız. Piyasada tanesi 30-35 lira olan fidanları, Büyükşehir Belediyesi sayesinde 10 liradan alıyoruz. Bizim için büyük bir velinimet. Çok memnunuz ve devamını bekliyoruz. Başkanımız bizim için çok değerli. Bizler için mücadele ediyor. Kendi gelemediği, yetişemediği yere ekipleri geliyor. Köy köy gezerek bizlere destekler veriyorlar. Daha önce zeytin vermişlerdi, güzel verim alıyoruz. Şimdi de avokado fidanı veriyorlar ve inşallah bundan da güzel verim alacağız. Başkanın Mersin’e büyük emeği var. Hem Mersin’e hem de bizlere verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA