MEÜ Tıp Fakültesi’nde Göz Bankası açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ Tıp Fakültesi’nde Göz Bankası açıldı


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Bankası törenle hizmete açıldı.

Aynı zamanda hastane bünyesinde 22 özel odanın bulunduğu yataklı servis ve merkezi derslik binası ve Çiftlikköy Kampüsü’nün kuzey kısmında inşa edilen merkezi derslikler binasının da açılışının yapıldığı törene; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra; Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, il protokolü üyeleri, üniversite öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı.

Törende konuşan Vali Su, eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya Mersin genelinde çok önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; bu yatırım ve hizmetlerin her aşamasını bizzat takip ederek hayata geçirilmesine katkı sunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a tüm Mersinliler adına şükranlarını sundu.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da hastane bünyesinde açılan bölümlerle ilgili bilgi aktardığı konuşmasında bu açılış töreni ile birlikte kornea nakli yapılabilmesi için gerekli tüm şartları ve imkanları taşıyan Göz Bankası’nın yanı sıra hastane bünyesinde özel odaların bulunduğu 22 özel odaya sahip yataklı servis ve en az 3 fakülte tarafından ortaklaşa kullanılabilecek 1500 metrekare kapalı alana sahip merkezi derslik binasının da hizmete girdiğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a plaket takdim etti. Akabinde beraberindekilerle birlikte açılış kurdelesini kesen Bakan Elvan, odaları gezerek Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Yılmaz’dan Göz Bankası ile ilgili bilgi aldı. 22 özel odanın bulunduğu yataklı servisi de gezen Kalkınma Bakanı Elvan, servisle ilgili yetkililerden bilgi alırken personelle de yakından ilgilendi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA