Toros Tarım’dan 35 milyon TL’lik çevre yatırımı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toros Tarım’dan 35 milyon TL’lik çevre yatırımı


 

Toros Tarım, Mersin Üretim Tesisinde yaklaşık 35 milyon liralık maliyetle devreye aldığı CAN Ünitesi Prill Kulesi Baca Gazı Yıkama Sistemi ile çevresel yatırım kapsamında yine sektöründe bir "ilk"e imza attı ve AB ülkelerindeki yasal limitin altına inmeyi başardı.

Türkiye’nin önde gelen tarımsal sanayi kuruluşlarından Toros Tarım bünyesindeki üç gübre üretim tesisinden biri olan Mersin İşletmesi, tamamen gönüllülük esasıyla yeni baca gazı yıkama sistemini devreye alarak çevre dostu bir üretim tesisi olma özelliğini daha da geliştirdi. Sunmuş olduğu ürün ve hizmetlerle bugüne kadar sektörüne birçok konuda öncülük eden Toros Tarım’ın 35 milyon lira maliyetle kurduğu yeni baca sistemi; gübre sektörü için ilk olmanın yanı sıra, çevre kapsamında da Türkiye'de yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Tesis, baca gazı emisyon büyüklüğü ve arıtma kapsitesi ile de dünyadaki sayılı baca gazı yıkama sistemleri arasında bulunuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM POLİTİKALARI

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Toros Tarım Genel Müdürü Hakan Göral, yaklaşık 45 yıldır üretim yapan Mersin Üretim Tesisinin, daha 1994 yılında Nitrik Asit ünitesinde kurulan DENOX Baca Gazı Arıtma Sistemi ile de sektörüne öncülük ettiğini hatırlattı. “Çevre konusunda çok kararlıyız. Ticari hedeflerimizi gerçekleştirmenin yanı sıra topluma ve doğaya karşı sorumluluklarımızı da aynı oranda yerine getirmeyi hedefliyoruz” diyen Göral, çevre mevzuatı açısından zorunlu bir yatırım olmamasına rağmen; 35 milyon lira yatırım bedeliyle Prill Kulesi Baca Gazı Yıkama Sistemi'ni kurarak, daha önce de T.C. Şehircilik ve Çevre Bakanlığı tarafından kabul edilen değerlerin altında olmasına rağmen baca gazı emisyonlarını yaklaşık %85 oranında azalttıklarını vurguladı. Göral, sürdürülebilir yeni üretim politikaları doğrultusunda tamamlanan yatırımın devreye girmesiyle, tesisin AB’deki yasal limitlerin de altında çalışma özelliği kazandığını sözlerine ekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA