“Derhal serbest bırakın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Derhal serbest bırakın”


 

KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Muşlu, dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinde 204’üncü günü geride bırakan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Eğitim – Sen Mersin Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, KHK ile atıldıkları öğretmenlik mesleklerine geri dönmek için 204’ü aşkın süredir açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını istedi. Açıklamaya SES Mersin Şube Eşbaşkanı Özge Göncü ve birçok STK temsilcisi de destek verdi. Platform adına basın açıklaması yapan Dönem Sözcüsü ve Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Akademisyen Nuriye Gülmen’in şuanda yoğun bakım ünitesine kaldırıldığına dikkat çekerek “Nuriye Gülmen’in duruşma öncesinde zorla hücresinden alınarak hastaneye yatırılmasının temel nedeni, mahkemeye çıkmasının ve savunma hakkını kullanmasının engellenmek istenmesidir” dedi.

“KESK ÜYELERİNİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEK”

Dönüşümsüz açlık grevi eylemlerinde 204’üncü günü geride bırakan Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın savunma haklarının engellenmek istendiğini ifade eden Sinan Muşlu, “Hukuksuz dayatmalara karşı üyelerimizin taleplerini sahiplenmeye ve haklarını savunmaya devam edeceğiz. Konfederasyonumuz üyelerimizin işlerine iade edilmesi başta olmak üzere, savunma hakkının engellenmesinin karşısında da her zeminde mücadelesini sürdürecek, yapılan haksız hukuksuz dayatmalara karşı üyelerini savunmaya devam edecektir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yalnız olmadıklarını kamuoyu ile paylaşıyor, haklı ve meşru taleplerine yönelik her türlü baskı ve engellemeleri protesto ediyoruz. KESK’in darbelere, her türlü hukuksuzluğa ve ayrımcılığa karşı olan tarihsel duruşu fiili ve meşru mücadelesi dünden bugüne artarak devam etmektedir. Bizler KESK ve toplum olarak siyasal iktidarın OHAL ve KHK hukuksuzluğuyla er geç her zeminde yüzleşeceğiz. Biz kazanacağız” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA