Kuyucuoğlu’ndan Büyükşehir’e şeffaflık çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kuyucuoğlu’ndan Büyükşehir’e şeffaflık çağrısı


 

Milletvekili Kuyucuoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne; ilerde telafisi zor olacak, Mersin’e ek yükler, ek zahmetler getirecek hatalardan kaçınma çağrısı yaparak, “Kamunun kaynaklarının hakkaniyetli şekilde kullanıldığını göstermek için belediyenin şeffaf ve katılımcı olması gerekir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mezitli-Yenişehir sahil düzenlemesi, Okan Merzeci Bulvarı- Üniversite Caddesi katlı kavşağı ve yeni belediye hizmet binası projelerinde şeffaf ve katılımcı olması çağrısında bulundu.

Başta ulaşım alanında olmak üzere kent hayatını yakından ilgilendiren projelerin, kentin geleceğini etkileyeceğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Belediyelerin hatalı, yanlış kararlarının kentlere nasıl pahalıya mal olduğunu, belediyelerin ben yaptım oldu anlayışıyla yaptıkları projelerin hem mali kayıplara, hem zaman ve enerji kayıplarına neden olduğunu geçmişte birçok kez gördük” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mezitli-Yenişehir sahilinde yapmak istediği düzenlemeler ve Okan Merzeci Bulvarı-Üniversite Caddesi arasında kurulacak katlı kavşak projesi hakkında ne sivil toplum örgütlerinin bilgisi var, ne de ilgili meslek odalarının bilgisi var. Belediye Başkanı Sayın Kocamaz, Tulumba katlı kavşağı projesini hayata geçirmeden önce sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının görüşlerine başvurmuştu. Bu katılımcılık sayesinde Tulumba katlı kavşağı projesindeki hatalar konusunda uyarılar yaptık ama bir kısım hatalarda ısrar edildi ve proje revize edildi. Şimdi de battı çıktı projesi gündemde ama ilgili meslek odalarının, kamuoyunun bu projelerden haberi yok, bilgisi yok. Bu tür projelerde yapılacak hatalar, eksik bırakılacak unsurlar ya da hesaba katılmayan faktörler kentin gelecekteki on yılını, yirmi yılını olumsuz etkiler. Belediyenin, hem battı çıktı, katlı kavşak projesinde, hem sahil düzenlemeleri projesinde, hem de yeni hizmet binası projesinde şeffaf ve katılımcı olmasını bekliyoruz. Projelerin maliyetlerinden getirecekleri faydalara kadar her unsur kent halkıyla paylaşılmalıdır, uzman görüşleri alınmalıdır” diye konuştu.

“MERSİN’İ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’ VAADİNİ YERİNE GETİRİN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçim vaatleri arasında ‘Mersin’i birlikte yöneteceğiz’ sloganının da olduğunu hatırlatan Serdal Kuyucuoğlu, “Sayın Başkanı bu vaadini yerine getirmeye davet ediyorum. İlerde telafisi zor olacak, Mersin’e çözüm yerine çözümsüzlük getirecek hatalardan kaçmak ve kamunun kaynaklarının hakkaniyetli şekilde kullanıldığını göstermek için belediyenin şeffaf ve katılımcı olması gerekir” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA