Doğa savaşçıları göreve hazır | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Doğa savaşçıları göreve hazır


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde ’Doğayla Çepeçevre’ konulu proje kapsamında 50 öğrenciye çevre eğitimi verildi.

Projeyle ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen projemizin amacı, doğaya ve çevreye karşı duyarlı bireylerin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda 25 farklı okuldan, ilkokul 4. Sınıfta okuyan 50 öğrencimiz seçilmiştir. Projemize Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü personelleri uzman ve eğitmen desteği sağlamıştır" dedi.

Proje boyunca öğrencilerin atık ve geri dönüşüm ile ilgili farklı etkinliklere katıldığını ifade eden Metin, "Öğrencilerimiz projenin ilk günü Mersin Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde saha incelemesiyle katı atıkların bertaraf edilmesini, su arıtımı esnasında ortaya çıkan atık su çamurunun arıtılması işlemiyle ortaya çıkan biyogaz ile elektrik enerjisi üretildiği tesisleri görmüş ve oradaki eğitmenlerden bu süreçleri uygulamalara birebir katılarak dinlemişlerdir. İkinci gün Mersin Karaduvar’da Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresinin yapmış olduğu çalışmaları gözlemlemiş, laboratuvarları ve arıtma birimlerini ziyaret etmiştir. Sahil kirliliğini yeni bilgiler ışığında farklı bir açıyla değerlendirip tartıştıktan sonra kıyı temizliği yapmışlardır" diye konuştu.

Eğitimin 3'üncü gününü ise Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirildiğini de dile getiren Metin, "Burada öğrencilerimiz faydalı böcekleri, yaprak ve toprak analizlerini ve biyoteknoloji laboratuvarında yapılan çalışmaları incelemiş, zirai ilaçlama ile ilgili bilgiler almışlardır. Öğrencilerimiz çevre ile ilgili drama ve öykü çalışmaları yapmış, kıyı temizliği sırasında topladıkları materyallerle, edindikleri deneyimler sonucu tasarımlar gerçekleştirip çevre ile ilgili bilimsel poster hazırlamışlardır” şeklinde konuştu.

Metin, proje sonunda öğrencilere sertifika verildiğini de kaydetti. (iha) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA