Tarih aydınlanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarih aydınlanıyor


 

Tarihi çağlardan günümüze kadar taşınan arkeolojik değerlerin Mersin’e kazandırılmasına destek olmak amacıyla 2017 yılı içerisinde sürdürülen 7 farklı kazı noktasına toplam 630 bin TL maddi veren Büyükşehir Belediyesi sayesinde, tarih günışığına çıkmaya devam ediyor.

Verdiği maddi desteklerle tarihi değerlerin binlerce yıllık dokusunun korunmasını ve ortaya çıkarılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Toroslar ilçesindeki Yumuktepe Höyüğü kazısına bu yıl 60 bin TL, Silifke Kalesi kazısı ve restorasyon çalışmalarına da 75 bin TL maddi destek sağlarken, Erdemli, Ayaş’ta bulunan Elaiussa Sebaste kazı çalışmalarına da bu yıl 75 bin TL maddi destek ile malzeme yardımı sunmaya devam etti.

Büyükşehir Belediyesi bu yıl Anemurium Antik Kenti’ne 30 bin TL, Mezitli İlçesi, Viranşehir Mahallesi’nde yer alan ve Neolitik, Helenistik, Roma dönemleri gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde sürdürülen kazılara 300 bin TL ve Silifke İlçesi’ne bağlı Uzuncaburç beldesinin doğusunda bulunan Olba Antik Kenti’nde 2017 yılı yaz dönemindeki arkeolojik kazılara da 60 bin TL maddi destek verdi.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk defa, Silifke ve Erdemli ilçeleriyle, bunların mahallelerini kapsayan ve Olba Territoriumu olarak da adlandırılan alandaki Antik Dönem Yerleşimleri Yüzey Araştırmalarına da 30 bin TL maddi destekte bulundu.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığını yaptığı Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) tarafından 2017 yılında Boğsak Adası Yüzey Araştırma çalışmaları için 50 bin TL, Silifke Deniz Altı Yüzey Araştırma çalışmaları için 50 bin TL, Aydıncık İlçesi Kelenderis kazı çalışmaları için 50 bin TL, Silifke Kalesi kazı çalışmaları için 50 bin TL ve Anemurium Antik Kenti çalışmaları için 50 bin TL olmak üzere toplam 250 bin TL katkı sağlandı.

Yangından sonra atıl vaziyette olan Köşekbükü Mağarası ve çevre düzenlemesi için de 500 bin TL maddi destek sağlanarak, mağara turizme açıldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA