Şampiyon destek bekliyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şampiyon destek bekliyor


 

Mersin’in Toroslar İlçesinde babaannesiyle yaşayan 14 yaşındaki Cirit Sporcusu Helin Önen, eğitim hayatı ve spora devam edebilmek için destek bekliyor. Genç yaşına ve tüm olumsuzluklar rağmen başarıyı yakalayan Helin destek verilmesi durumunda daha iyi yerlere geleceğini düşünüyor.

Mehmet Nabi Batuk

Genç yaşına rağmen hentbol, futbol, voleybol, badminton ve cirit sporu yapan 14 yaşındaki Helin Önen, son bir yıldır cirit sporunda kazandığı başarılarla adından söz ettiriyor. Anadolu Yıldızlar Cirit Yarışmasında Türkiye Şampiyonluğu da bulunan genç sporcu ayrıca Isparta, Antalya, Gaziantep’te katıldığı birçok yarışmada ilk üçe girmeyi başardı. Ancak genç sporcu şehirlerarasında düzenlenen yarışmalarda kazandığı tüm başarılara rağmen gerekli desteği göremiyor. Anne ve babası boşanan genç sporcu, kardeşi ile birlikte bir emekli maaşı ile geçinmeye çalışan dedesi ve babaannesi ile yaşıyor. Yoğun antrenman programı nedeniyle birçok derse giremeyen genç sporcu, okul arkadaşlarının gerisinde kalıyor. Kendisine gerekli olan spor malzemelerini alamayan Helin, bazen otobüs parası bulmakta zorlanıyor. Yaşadığı tüm maddi ve manevi sıkıntılara rağmen geri adım atmayan genç sporcuyu; bebekliğinden beridir kendisine bakan Babaannesi Fadime Önen, antrenörlüğünü yapan Yusuf Kilisli ve kendisiyle konuştuk.

“HOCALARIMIN DESTEKLERİ İLE BURALARA GELDİM”

Cirit sporuna Alsancak Lions Ortaokulu’ndaki beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kahraman’ın destek ve teşvikleri ile başladığını söyleyen genç cirit sporcusu Helin Önen, “Cirit sporuna hocamın teşvikleri ile başladım. İlk olarak fırlatma topu ile başlattı. Daha sonra cirit antrenmanlarına başladım. Mehmet Hocam beni daha sonra Yusuf Hoca ile tanıştırdı. Anadolu Yıldızlar yarışmasında kendi yaşıtlarım arasında Türkiye Birincisi oldum. Isparta’da 2’incilik, Antalya’da ikincilik, Gaziantep’te de ikincilik elde ettim. Trabzon’da biraz performansım düştü iyi bir derece elde edemedim” dedi.

“ETÜT DERSLERİ VERİLMESİNİ İSTİYORUM”

Yarışmalar ve yoğun antrenman programı nedeniyle okulda yeteri kadar derse giremediğini ifade eden genç sporcu, eğitim hayatında istediği başarıyı yakalayamadığını kaydetti. Önen, “Son yılımda yarışmalara katıldığım için hazırlık antrenmanları nedeniylede pek derse giremedim. Bu yüzden hocalarımın işledikleri derslere katılamayarak arkadaşlarımdan çok gerisinde kaldım.  Ders konusunda sadece ben başarısız olmuyorum. Bizim takımızdaki tüm arkadaşlarımda aynı sorunu yaşıyor. Onlarda yarışlara gittikleri için derslere katılamıyorlar. Onlarda derslerinden geri kalıyorlar. Ben bizim gibi sporcu öğrenciler için etüt dersleri verilmesini istiyorum

“PARA DEĞİL İMKÂN YARATILMASINI İSTİYORUM”

En büyük hayalinin milli bir ciritçi olmak olduğunu söyleyen genç sporcu, “Bunun için yaşım küçük. Bunun için iyi bir hazırlık süreci içerisindeyim. Bu sporda sonuna kadar gitmek istiyorum  Sadece bana ulaşım, ek ders ve spor malzemeleri konusunda imkan ve bir fırsat verilmesini istiyorum.

“BİR EMEKLİ MAAŞI İLE ALTINDAN KALKAMADIK”

Genç sporcunun birlikte yaşadığı ve kendisine en büyük desteklerden biri olan Babaanne Fadime Önen “43 senedir Mersin’de yaşıyorum. Helin’in almış olduğu başarılar nedeniyle gurur duyuyorum. Helin’in tüm başarılarına rağmen ona destek olacak hiçbir yardım gelmiyor. Mesela Helin yılda birçok kez yarışmalara katılmak için şehir dışına gidiyor. Bu seferde derslere katılamıyor ve sınavlarda arkadaşlarının gerisinde kalıyor. Biz ona derslerinde yardımcı olması için kurslara gittik. Ama bir emekli maaşı ile altından kalkamadık ve Helin’i kursa gönderemedik. Bizim evimizde bilgisayarımızda yok. Helin’in eğitimi konusunda bize bir destek çıkılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“HELİN BU GAYRETİ İLE DEVAM EDERSE İNANIYORUM Kİ İLERİDE BİR MİLLİ TAKIM SPORCUSU OLACAKTIR”

Genç sporcu Helin’in Cirit antrenörlüğünü yapan Milli Antrenör ve Beden Eğitimi Öğretmeni  Yusuf Kilisli, “Helin  özellikleri iyi olan bir kızımız. Cirit sporu için biz antrenörler; sıçrama, sprint, yumuşaklılık en son olarak da teknik gibi yetenekler ararız. Helin’in teknik dışındaki tüm özellikleri çok iyi. Şuanda onun tekniğini arttırmak üzerine çalışıyoruz. Tekniği düzeldikçe zamanla daha da iyi olacaktır. Okul dönemlerinde biraz çalışmalarımız aksıyor. Derslerini geçebilmek için Helin bazen antrenmanlara katılamıyor. Şuanda Amatör kategorisinde olmasına rağmen iyi bir sporcu. Zamanla profesyonel sporculuğa da geçiş yapacağına inanıyorum. Onun biraz zamana ihtiyacı var. Sporcu olarak Helin hala bebek emekleme aşamasındadır. Helin bu gayreti ile devam ederse inanıyorum ki ileride bir milli takım sporcusu olacaktır” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA