Susuz bıraktılar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Susuz bıraktılar!


 

Silifke’deki MEDCEM Çimento Fabrikasının yer altı su kaynaklarını aşırı kullanımı sonucu yöre halkının susuz kaldığı iddia edildi!

Hediye Eroğlu

Mersin’in Silifke İlçesi’nde Eren Holding’in 2015’te devreye aldığı MEDCEM Çimento Fabrikası’nın bölgedeki yatırımları yöre halkını susuz bıraktı! Günlük 11 bin 500 ton klinker üretim kapasitesiyle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikası olarak büyük kazanç elde eden Akdere Mahallesi’ndeki çimento fabrikasının yöreye olumsuz etkileri her geçen gün daha çok gün yüzüne çıkıyor. Akdere’ye komşu Işıklı Mahallesi sakinleri fabrikanın faaliyetleri nedeniyle susuz kaldı! Su kaynakları kuruyan yöre halkı yetkililere sesini duyurabilmek için dilekçe yazarak konuyu belediye ve kaymakamlığa iletti. 

BELEDİYELER VE KAYMAKAMLIĞA 50 DİLEKÇE VERİLDİ

Bölge halkının çevresel sorunlarının takipçisi olan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), su sorunu için de vatandaşlara hukuksal destek verdi. Dernek yöneticilerinden avukat Semra Kabasakal, bizzat bölgeye giderek Işıklı sakinlerinin konuyla ilgili dilekçe yazmasına destek verdi. Aylardır yaşanan susuzluk nedeniyle yaşananların anlatıldığı yaklaşık 50 dilekçe Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Silifke Belediye Başkanlığı ve Silifke Kaymakamlığı’na iletildi.

ÇİMENTO FABRİKASI KUYULARI KURUTTU

Kirli sanayi yatırımları sonucu bölgenin su kaynaklarının kuruduğunu ve bunun da bu yatırımlara karşı çıkışlarının ne kadar haklı olduğunu ortaya koyduğunu söyleyen Semra Kabasakal, “Özellikle bölgedeki çimento fabrikalarının aşırı su ihtiyacını karşılama noktasında yer altı kaynaklarına yüklenmesi sonucu, kuyular kurumuş durumda. Bunun üzerine iklim değişikliğinin de etkisi ile bölge susuz kaldı. Bu kapsamda bölgeye yeni kirli sanayi yatırımları yapılmamalı, kurulmak istenen kil ocaklarına geçit verilmemelidir. Sorunun çözülmesi için derhal harekete geçilmeli ve bölgenin geleceği kaderine bırakılmamalıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA