Korkusuz kahramanlar güven veriyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Korkusuz kahramanlar güven veriyor


 

Mersin’de İtfaiye Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen törende cansiperane bir şekilde görev yapan itfaiye teşkilatı mensuplarının Yaşadığı zorluklar gösteriler ve açılan fotoğraf sergisi ile anlatıldı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası’nı düzenlediği tören ile kutladı. Kentin korkusuz kahramanları adına Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak, AFAD Mersin Şube Müdür Abdullah Kandemir, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, itfaiye görevlileri ve aileleri katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin kahramanca müdahalelerinin yer aldığı tanıtım filmi ile devam etti. Tanıtım filmi katılımcıları duygulandırırken, itfaiye erlerinin kentin korkusuz kahramanları benzetmesini hakkıyla yerine getirdikleri kahramanca mücadeleler büyük alkış aldı.

MERSİN, TÜRKİYE’NİN EN GENİŞ ORMANLIK ALANINA SAHİP

Tanıtım filmi sonrası konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, itfaiye erlerinin İtfaiye Haftası’nı kutlayarak, başarılarından dolayı teşekkür etti. Mersin’in Türkiye’nin en geniş orman alanlarına sahip bölgelerinden biri olduğunu, dolayısıyla orman yangını gibi beklenmeyen olaylarla da sık karşılaşıldığını belirten Başkan Kocamaz, “Zaman zaman beklenmeyen olaylarla karşılaşıyoruz; yangınlar gibi. Özellikle orman yangınları rüzgârın da etkisiyle bölgemizde çok hızlı bir şekilde yüksek kesimlere kadar yayılıyor ve ormanlarımız yok oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak gücümüzü her geçen gün biraz daha arttırıyoruz. İtfaiye araçlarımızı yeniliyoruz, yeni araçlarla gücümüze güç katmaya çalışıyoruz. 700’e yakın personelimiz yangınlarla mücadele ediyor. Çok şükür bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

“21 BİN OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ”

İtfaiye erlerinin gerek yangında gerekse sel felaketlerinde yoğun bir gayret içerisinde, tehlikeyi göze alarak, insanların hayatını kurtarmanın yollarını aradıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Bugüne kadar 21 bin olaya müdahale edilmiş. Çok şükür can kaybımız en az düzeyde. Amacımız mal kaybını da ortadan kaldırabilmek. Eleman sayımızı arttırıyoruz. Elemanlarımızı daha bilgili ve birikimli yetiştirebilmek gayreti ile devamlı eğitimler veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi özellikle sel felaketinden sonra AKUT’la da iş birliğini yoğunlaştırdı. AKUT’la yapılan protokol çerçevesine karşılıklı olarak birbirimize destek vereceğiz ve can kaybını minimize edebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bütün itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Mersin halkına cansiperane bir şekilde hizmet vermeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

ARAÇ FİLOSU HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

2018 ve 2019 yıllarında 150’şer tane yeni su tankını itfaiye araç filosuna ilave ederek araç sayısını 400’e çıkaracaklarının sözünü veren Başkan Kocamaz, Tokyo’dan ilham alarak gönüllü itfaiyecilik sistemini geliştirmek istediklerini belirterek, “Her yerleşim biriminden en az 5 kişiyi eğitiyoruz. Özellikle orman olan yerleşim birimlerine yangın olursa, yangın söndürme aracı gelinceye kadar bir an evvel müdahale edilmesi konusunda insanları bilinçlendiriyoruz. Bu konuda destek veren tüm muhtarlarımıza ve gönüllü itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Gönüllü arkadaşlarımız ilk müdahalelerini geçenlerde çıkan orman yangınında gerçekleştirerek orman yangınının yayılmasını engellediler. Yangınsız, kazasız, belasız, insanların can derdine düşmediği günler temenni ediyorum” diye belirtti.

Konuşmanın akabinde alanda bulunan itfaiye aracından kementle atlayarak gösteri gerçekleştirilen itfaiye erleri, Başkan Kocamaz’a Türk Bayrağı hediye ederken, geçtiğimiz günlerde Anamur’da çıkan yangına müdahale ederek ilk sınavlarını başarı ile geçen gönüllü itfaiye personellerine teşekkür belgesi ve eğitim alan AKUT ekibine gönüllü itfaiyecilik kimlik kartı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Törende, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki itfaiye erlerinin müdahale ettiği olayların fotoğrafları da sergilenirken, katılımcılara su tankerinden limonata ikram edildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA