Mersin’de Ağustos ayında 4 işçi iş cinayetine kurban gitti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Ağustos ayında 4 işçi iş cinayetine kurban gitti


 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi Ağustos Ayında iş cinayetine kurban giden işçi sayısını açıkladı. Rapora göre Mersin’de 4 işçi yaşamını yitirirken Türkiye genelinde ise 217 işçi iş cinayetine kurban gittiği açıklandı.

Mehmet Nabi Batuk

İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) 2017 Ağustos ayına ilişkin işçi ölümleri raporunu yayımladı. Raporda yer alan istatistiklere göre Türkiye genelinde işyerlerinde meydana gelen kazalarda en az 217, yılın ilk sekiz ayında ise en az 1338 işçinin yaşamını yitirdi. Verilere göre Mersin’de 4 işçi iş cinayetine kurban gittiği belirtilirken, Mersin’in iş cinayeti sıralamasında 11. Sırada olduğu görüldü. Türkiye genelinde geçtiğimiz ay yaşamını yitiren 217 emekçinin 179’u memur statüsünde, 29’u çiftçilerden/küçük toprak sahibi statüsünde, 9’u esnaf statüsünde ve 38’i kendi işini yapan statüden olduğu bildirildi.

“OHAL AĞIR İŞ KOŞULLARINI DAHA DA AĞIRLAŞTIRIYOR”

Raporda ağır iş koşullarına ilişkin birçok işyerinde yapılan grev girişimlerinin OHAL kapsamında yasaklandığı da bildirilirken “Düzce Tekno Maccaferri’de grevin 25.gününde bizzat devlet grev kırıcılığı yaptı. Jandarma müdahalesi sonucu Birleşik Metal-İş üyesi işçiler gözaltına alınarak mallar fabrikadan çıkarıldı. Elini iş makinesine kaptıran işçi OHAL’de kimliği yanında olmadığı için 1 saat Pamukkale Üniversite Hastanesi acil servisinde bekletildi. O kadar farklı alanlardan kapsamlı örnekler verilebilir ki bu uygulamalara şimdilik noktayı koyarken hatırlatalım: Haklar ve özgürlükler kimsenin lütfu değildir. Tarih işçi sınıfının bu ve benzeri koşullara karşı muzaffer yürüyüşlerine tanık olmuştur” denildi.

EN ÇOK CİNAYET TRAFİK VE SERVİS KAZALARINDA YAŞANDI

Ağustos ayında iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı incelendiğinde Türkiye genelinde meydana gelen Trafik, Servis kazası nedeniyle 64 işçi; Yüksekten Düşme nedeniyle 35 işçi; Ezilme, Göçük nedeniyle 22 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 20 işçi; Şiddet nedeniyle 20 işçi; Kalp Krizi, Beyin Kanaması nedeniyle 16 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 10 işçi; İntihar nedeniyle 9 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 6 işçi; Nesne Çarpması, Düşmesi nedeniyle 5 işçi; Kesilme, Kopma nedeniyle 1 işçi ve diğer nedenlerden dolayı 9 işçi yaşamını yitirdi.

MERSİN 4 İŞ CİNAYETİ İLE 11. SIRADA

İş cinayetlerinin illere göre dağılımı incelendiğinde ise 13’er ölüm İstanbul ve Sakarya’da; 9 ölüm İzmir’de; 8’er ölüm Adana ve Manisa’da; 7’şer ölüm Ankara, Antalya ve Malatya’da; 6 ölüm Denizli ve Kocaeli’nde; 5’er ölüm Aydın, Konya, Mersin, Sivas ve Tekirdağ’da; 4’er ölüm Bursa, Elazığ, Hakkari, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Samsun ve Trabzon’da; 3’er ölüm Adıyaman, Diyarbakır, Giresun, Karabük, Mardin, Niğde, Şırnak ve Uşak’ta; 2’şer ölüm Aksaray, Batman, Bilecik, Bolu, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Ordu ve Tokat’ta; 1’er ölüm ise Ağrı, Amasya, Ardahan, Balıkesir, Bartın, Burdur, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Yalova, Yozgat’ta yaşandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA