Umudun adresi; Kültürhane açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Umudun adresi; Kültürhane açıldı


 

Mersin Üniversitesi’nde barış bildirisine imza attıkları gerekçesi ile ihraç edilen 3 akademisyen ve 1 feminist aktivist tarafından kurulan Türkiye’nin ilk sivil kütüphanesi hizmete başladı.

Gizem EKİCİ

Mersin Üniversitesi’nden KHK ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyenler Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve Uzm. Galip Deniz Altınay ile feminist aktivist Nalan Turgutlu Bilgin’in kurduğu Türkiye’nin ilk sivil kütüphanesi yüzlerce kişinin katıldığı tören ile açıldı. Mersin Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlerin kitaplarını birleştirmesi ile kurulan Kültürhane’nin açılışına, Eski Kültür Bakanı ve Milletvekili CHP’li İstemihan Talay, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Güler, Mersin Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, kentteki birçok siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcisi, akademisyenler ve öğrenciler, sanatçılar katıldı.

“KİTAPLAR DAHA GÜZEL BİR DÜNYA VE HAYATA KATKIDA BULUNSUN”

Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan Kültürhane’nin kurucularından Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, Kültürhane’nin kuruluşunda emek veren tüm akademisyenlere teşekkür etti. Konuşmasının devamında Kültürhane’nin büyük bir kitap literatürüne sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılgör, “Kitaplarımızı odalarımızda, kendi kütüphanelerimizde hapsetmek istemedik. İstedik ki öğrencilerimiz ya da sosyal bilimler alanlarında çalışanlar bu kitaplardan yararlansınlar, yeni tezler çıksın, yeni makaleler çıksın, yeni sosyal araştırmalar çıksın. Daha güzel bir dünyaya, daha güzel bir hayata katkıda bulunsunlar. Onun için Kültürhane’nin önemli bir kısmında kütüphanemiz var. Diğer kısmında birlikte üretmek, kültürel, sanatsal faaliyetleri birlikte örebilmek amacıyla gösteriler, söyleşiler, açık oturumlar, imza günleri yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış töreni mizik dinletisi ve mekanın gezilmesi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA