Can güvenliği yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Can güvenliği yok!


 

Nüfus cüzdanı yenileme işlemleri ve Suriyeli sığınmacıların işlemleri nedeniyle büyük yoğunluk ve sıkıntı yaşanan nüfus müdürlüklerinde, ehliyet ve pasaport hizmeti verilmesinin bu şartlarda mümkün olmadığı açıklandı.

Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Güven, yaptığı yazılı basın açıklaması ile nüfus müdürlüklerinde yaşanan sorunları dile getirdi.

Nüfus çalışanlarının; iş yoğunluğu ve elaman yetersizliği içerisinde büyük bir özveri ile vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Güven, “Hem de büyük bir sabır ve metanetle, ancak bu gayretli çalışmalar takdir görmediği gibi yeterli dahi görülmemektedir ki, malum sendikanın yaptığı toplu sözleşme ile nüfus memurları 1.098 TL zarara uğratılmıştır” dedi.

“YENİ YIL İLE BİRLİKTE YENİ YÜKLERDE BU FEDAKAR NÜFUS ÇALIŞANLARINA YÜKLENECEK”

Güven, açıklamasının devamında; bu gün pek çok il ve ilçedeki birimlerin yeni nüfus cüzdanı talep kuyruklarını eritmeye çalıştığına dikkat çekti. “Nüfus çalışanları yeni yılla birlikte büyük bir kargaşanın içine düşeceklerdir” diyen Mustafa Güven, “Temmuz’da sınavları sonuçlanan 1200 yeni personelin de tam anlamıyla bir çözüm olamayacağı görülmektedir. Buna rağmen hala işe başlatılmamış olmamaları oldukça düşündürücü. Diğer yandan 6 Aylık fazla mesai süresi bitmiş, yeni düzenlemede yapılmamıştır. Yeni bir mesai düzenlemesi yapılırsa da bu şartlarda nüfus çalışanları fazla mesaiye kalmamalıdır. Nüfus çalışanlarının fazla mesai ücretleri ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun çıkaracağı KHK'da toplu sözleşme metnindeki saat ücretleri yerine, nüfus çalışanları için daha önce çıkarılmış 6 ay süreli KHK'daki ücretlerin tekrar konulması için biz bakanlık nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz.

FAZLA MESAİ KARŞILIĞI DÜŞÜK

Toplu sözleşmede düşürülen saat ücretlerine razı olup çalışmak demek ‘emeğin sömürülmesine’ razı olmak demektir. Hiç bir nüfus çalışanı buna kesinlikle rıza göstermez. Fazla mesai yeniden gelecekse saat ücreti en azından eskisi kadar olmalıdır. Böyle bir olumsuz durumda biz de sendika olarak üyelerimizi fazla mesaiye kalmamaları için uyaracağız ve sonuna kadar arkalarında olacağız.

Ayrıca, nüfus çalışanları okulların yeni eğitim dönemine girmesine sayılı günlerin kaldığı bu günlerde, bir de okul kayıtları için çalışmaktadırlar. Bütün kamu kurumları topu nüfus çalışanlarının üzerine atmaktadır.

“NÜFUS ÇALIŞANLARININ CAN GÜVENLİĞİ YOK”

Ayrıca nüfuslarda talep birikmeleri neticesi çeşitli gerginlik yaşanmaktadır. Bu durum personeli de olumsuz yönde etkilemektedir. Maalesef nüfus çalışanlarının huzuru kaçmıştır. Acilen bu hususta onları motive edecek şartlar sağlanmalıdır. Nüfus müdürlüklerinde güvenlik tedbirleri alınmalıdır. Ayrıca Suriyeli göçmenlerin nüfus idarelerinde başvurularında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu güne kadar 10 milyon nüfus cüzdanı yenilenmiştir. Geride 70 milyon yenilenecek nüfus cüzdanı vardır.

 

“BİZ BUGÜNDEN UYARIYORUZ”

Yılbaşından sonra ehliyet ve pasaportta nüfuslardan verilmeye başlandığında, Nüfus Müdürlüklerinde büyük bir kargaşa yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Nüfus Müdürlüklerinin bu hali ile pasaport ve ehliyet hizmetleri vermesi mümkün değildir. İçişleri Bakanlığı bir an önce tedbir almalı, ne vatandaşlar ve ne de Nüfus personeli mağduriyet yaşamamalıdır.

Biz Türk Büro-Sendikası olarak; her zaman olduğu gibi, bu günde bütün gücümüzle nüfus çalışanlarının sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Bundan sonrada devam edeceğiz.

Bu konuda içişleri bakanına çağrımız vardır; Bir kez olsun nüfus çalışanlarının sorunlarının çözümü için gayret sarf ediniz. Bakanlığınız sadece Emniyet ve Valiliklerden sorumlu değildir. Nüfus çalışanları sadece ve sadece emeğinin karşılığı ile huzurlu çalışma ortamı talep etmektedir” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA