Muharrem oruçları açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muharrem oruçları açıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem Ayı’nın başlaması dolayısıyla Alevi vatandaşları bereketli iftar sofralarıyla buluşturdu.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Muharrem ayının ilk gününde iftar yemeği veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iftar programına, Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Mehmet Şahin, Dede İmam Hüseyin Kılavuz, cemevi üyeleri ve yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toroslar Cemevi Başkanı Hüseyin Değerli konuşmasında “Yası Matem ayımızın orucunu tutuyoruz, bugün de ilk günümüz. Yüce Hak orucumuzu kabul ve makbul eylesin. 12 gün boyunca burada Mersin Büyükşehir Belediyemiz bize bu ikramı yapmaktadır ve lokmalarımızı paylaşmaktadır” dedi.

Cemevi Başkanı Değerli’nin konuşmasının ardından Dede İmam Hüseyin Kılavuz’un yemek duasının ardından vatandaşlar oruçlarını açtı. 

12 gün boyunca Muharrem Ayı dolayısıyla verilecek olan iftar yemekleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde pişirilirken, Alevi inancına mensup vatandaşların talepleri doğrultusunda et, tavuk, soğan ve sarımsak kullanılmadan hazırlanmaya devam edecek.

2 Ekim tarihine kadar her gün yaklaşık 500 kişiye verilecek olan iftar yemeklerinde 3 çeşit yemeğin yanı sıra tatlı ikramı da yapılacak.

Muharrem Ayı dolayısıyla 29 Eylül günü de Cuma Namazı çıkışında merkez ilçelerde toplamda 6 camide aşure ikramı gerçekleştirilecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA