Çocuk Üniversitesi hızlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çocuk Üniversitesi hızlandı


 

Vali Ali İhsan Su, Mersin Çocuk Üniversitesi Yürütme Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek, üniversitenin yapısı, yürüttüğü çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Sahil Valilik’te gerçekleşen toplantıda Mersin Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Soner Yurtdaş, Mersin Çocuk Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmaları konu alan bir sunum yaptı. Sunumunda 2011 yılından bu yana 3-18 yaş aralığındaki 17 bin çocuğa uygulamalı bilimsel eğitim verildiğini ifade eden Koordinatör Yurtdaş, eğitimlerin yanı sıra eğitim sistemimizi destekleyici ve geliştirici birçok çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Sunumunun devamında, tamamı uygulamalı olan bu eğitimlerin çocuklarımıza gönüllü eğiticiler tarafından, ücretsiz olarak verildiğini belirten Koordinatör Yurtdaş, Mersin Çocuk Üniversitesi olarak bugüne kadar toplam 15 TÜBİTAK projesi yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, bugüne kadar yürütülen proje ve çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Vali Ali İhsan Su ise, yürütme kurulu üyelerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyerek, ülkemizde kurumsal işbirlikleri çerçevesinde kurulan ilk çocuk üniversitesi olan Mersin Çocuk Üniversitesi modelinin örnek teşkil edebilecek bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi.  

Mersin Çocuk Üniversitesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Gezici STEM Laboratuvarı Projesi hakkında da yetkililerden bilgi alan Vali Ali İhsan Su, Valilik olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesine katkı sunacak proje ve çalışmaların destekçisi olacaklarını ifade ederek, Yürütme Kurulu Üyelerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA