Kentsel dönüşümde endişeler var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kentsel dönüşümde endişeler var!


 

Bölgelerindeki kentsel dönüşüme dair endişeleri bulunan Akdeniz Kent Konseyi üyeleri, “İnsanların mutlu ve huzurlu hissedeceği bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var” uyarısı yaptı.

Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit Gökşen, Akdeniz bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Kentsel dönüşüm ile değişecek Akdeniz nasıl olmalı?” sorusunu gündeme getiren Gökşen, kentlerin dönüşümünde; yıpranmış, köhneleşmiş ve eski işlevini yitirmiş bölgelerin planlı bir şekilde yeniden yapılanması gerektiğini vurguladı. “Kentsel dönüşüm, kentte değişime karşılık gelen her şeydir” diyen Yiğit Gökşen, “Bu bağlamda Akdeniz Kent Konseyi olarak Kentsel Dönüşümün Akdeniz Bölgesi’nin dolayısıyla da Mersin’in kurtuluşu olacağını düşünüyoruz. Her insanın en doğal hakkı olan insanca yaşam, yaşadığı çevrenin donatıları ve sosyal alanlar ile mümkündür. Akdenizimiz için mevcut durumda bunu söylemek çok mümkün değildir.Çarpık yapılaşma,plansız büyüme,altyapıdaki eksiklikler,yeşil alan yetersizliği bunlara örnektir. İlimizde kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan ilçe, bizim ilçemiz Akdeniz’dir.

“İNSANLARIN MUTLU VE HUZURLU HİSSEDECEĞİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYAÇ VAR”

Peki nasıl bir kentsel dönüşüm? Herkes gibi bizimde, kentsel dönüşümün uygulama projesi ile ilgili tereddütlerimiz var. Yüksek katlı, birbirine yapışık, yeşil ve sosyal alanları yetersiz, vatandaş yerine müteahhidin kazanacağı, beton yığınlarından oluşan bir kentsel dönüşüm değil elbette bahsettiğimiz. Kentin geleceğine yön verecek ve ilçenin 50 yıl sonrasının planlandığı, insanların mutlu ve huzurlu hissedeceği bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bu bağlamda 23.08.2017 tarihinde gerçekleşen, Akdeniz Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında, konuğumuz olan Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk a bu çekincelerimizi ilettik. Kendisi; bu konudaki tereddütlerimizi anladığını ancak endişelenmememiz gerektiğini yaptığı açıklamalarla bizlere anlattı.

Pamuk; Belediye olarak TOKİ ile sürekli irtibatta olduklarını ve kentsel dönüşümde kesinlikle vatandaşın kazançlı çıkan taraf olması için çalıştıklarını, büyük bir alan yerine kamuoyunun ve vatandaşında görüp beğenip onay vereceği, örnek bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti. Toplantının devamında, Yürütme Kurulumuzca yapılan istişare neticesinde; kentsel dönüşümün, insan odaklı bir uygulama olması, Akdeniz Bölgesi’nin toplumsal ve mekansal özellikleri incelenerek,bunun sonucunda uygulanabilir bir yol haritası oluşturulması kararı benimsendi ve belediyeye iletildi. Akdeniz Kent Konseyi olarak; yatırıma ve değişime en çok ihtiyaç olan, Akdeniz ilçesinde olumlu her projenin yanında ve destekçisiyiz. Bu bağlamda, Akdeniz ilçemizde yapılacak kentsel dönüşümün içerisinde yer alıp, gelişmeleri takip edeceğiz” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA