Ders zili çaldı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ders zili çaldı!


 

Mersin’de yeni eğitim-öğretim yılı törenlerle başladı. Vali Su minik yüreklerin heyecanına ortak olurken, sabah saatlerinde kent trafiğinde bazı bölgelerde sıkışıklıklar yaşandı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de 22 bin 875 öğretmen, 24 bin 360 anasınıfı, 21 bin 906 birinci sınıf öğrencisi olmak üzere toplamda 375 Bin 136 öğrencinin ders başı yaptığı yeni eğitim dönemi düzenlenen bir dizi törenlerle başladı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Protokol daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Aydınlıkevler İlkokulu’nda düzenlenen 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Kutlama Töreni’ne katılarak, bu yıl ilk kez okul sıralarıyla tanışan minik yüreklerin heyecanlarına ortak oldu.

Vali Ali İhsan Su’nun okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması sonrasında Okul Müdürü Saim Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yaptığı konuşmayla devam etti.

“ONA BAŞARISIZLIKLARDA VAZGEÇİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ ANLATINIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Aydınlıkevler İlkokulu Müdürü Saim Demir Velilere ve öğretmenlere uyarılarda bulundu. Öğretmenlerin ve velilerin en büyük görevlerinden birisinin öğrencinin iyi gelişmesine yardımcı olmak olduğunu söyleyen Demir, “Velilerimize şu önerilerde bulunmak istiyorum. Sürekli olarak çocuklarınızı ve öğretmenlerimizi ziyaret ediniz. Öğrenciniz ile ilgilenin onun durumunu sürekli olarak kontrol ediniz. Her daim öğrencinin yanında olunuz. Onlara güvenin ve güven aşılayınız. Öğrencilerin kazandıkları başarılarda sürekli olarak onun yanında olunuz. Başarısızlıklarında ise ona vazgeçmemesi gerektiğini anlatınız” dedi.

“İYİ BİR GELECEK EĞİTİMDEN GEÇMEKTEDİR”

Törende yaptığı konuşmasına iyi bir geleceğin eğitimden geçtiğinin altını çizerek başlayan Vali Su, “ Her fırsatta dünyanın en önemli işinin eğitim olduğunu söylüyoruz. Ülkemizin geleceğini inşa edecek olan yarının idarecileri, ekonomistleri, ticaret adamları ve esnaflarını oluşturacak çocuklarımızın eğitimi bu anlamda çok önemlidir. Ülkemizi geleceğe taşıyacak, çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 Çocukların en güzel şekilde yetişmesi için eğitimin tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ederek 2017-2018 eğitim ve öğretim yılını en verimli şekilde sürdürmek için üstün bir gayret içerisinde olacaklarını da kaydeden Vali Su, öğrencilere hitaben “Sevgili öğrenciler, bugün bir kısmınız okula ilk defa başlayacak, bir kısmınız da tatili bitirdi ve okula dönecek. Okul sizin için ayrı bir dünyadır. Okuldaki tüm imkanlardan en iyi şekilde faydalanmalısınız. Çünkü kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz gelecekte hem kendi hayatınız açısından, hem de ülkemiz ve Milletimizin geleceği açısından en önemli şeyi yapmış olacaksınız.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLER, EN ÖNEMLİ YÜREĞİ SİZ YETİŞTİRECEKSİNİZ”

Konuşmasının devamında, öğrencilerin derslerine iyi bir şekilde çalışmalarının önemli olduğu kadar, sosyal ve kültürel aktiviteler yaparak kendilerini her alanda geliştirme gayretinde olmalarının da son derece önemli olduğunu belirten Vali Su, öğretmenlere hitaben ise; “ Değerli öğretmen arkadaşlarım, işin en büyük yükünün bir ayağı da size düşmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünde de ifade ettiği gibi yeni nesli yetiştirmek, çocuklarımızı eğitmek sizin ellerinizdedir. Çünkü her sanatkârın bir hammaddesi vardır, sizin hammaddeniz ise insandır. Yani en önemli yüreği siz yetiştireceksiniz. Bu bakımdan çocuklarımızı her alanda üstün bir şekilde yetiştirmek için gayret sarf edeceğinize inanıyorum” dedi. Öğretmenlerin, çocuklar için önemli bir rol model olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Vali Ali İhsan Su, bu bakımdan öğretmenlerin çocuklara bilim, bilgi, teknoloji ve sanat aktarımı yanında, güzel örnek teşkil edecek davranışlar sergilemelerinin de çok önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesinde velilere de önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Su, ailelerin çocuklara olan yaklaşımının önemine değinerek, “Çocuklarımıza her alanda yardımcı olmalı, sadece okul içinde değil okul dışında da çocuklarımızı kontrol etmeli, onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için elimizden geleni yapmalıyız” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda eğitimin, servisçisinden temizlikçisine, öğretmeninden idarecisine, velisinden öğrencisine kadar bir bütün olarak devam ettiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su, eğitimin her alanda sorunsuz devam etmesi ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişebilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde gayret etmeye devam edeceklerini vurguladıktan sonra 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasını noktaladı.

Protokol konuşmalarının ardından 4. Sınıf öğrencilerinin, okul hayatına yeni başlayan ilköğretim öğrencilerine “okulumuza hoş geldiniz” çiçeği vermesiyle süren törenin ardından sınıfları gezen Vali Ali İhsan Su, öğrencilerle sohbet ederek fotoğraf çektirdi ve hediyeler dağıttı.

Sınıfları dolaşarak minik yüreklerin heyecanını paylaştıktan sonra öğretmenler odasına geçen Vali Su, öğretmenlerle de bir süre sohbet ederek, yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.

Öte yandan ders zilinin çalması ile özellikle sabah saatlerinde kentin bazı bölgelerinde trafikte sıkışıklıklar meydana geldiği gözlendi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA