“Vahabi din anlayışını önceliyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Vahabi din anlayışını önceliyor”


 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, eğitim müfredatından Atatürkçülük konularının çıkartılmasını kınayarak “Müfredat sadece Vahabi din anlayışını önceleyen çağ dışı bir programdır” açıklaması yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Mersin Şubesi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği genel merkezi ile birlikte yaptığı eş zamanlı basın toplantısında yeni eğitim müfredatında Atatürkçülük konularının birçok dersten çıkartılmasını kınadı. CKD Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel tarafından okunan ortak açıklamada “Cumhuriyet devrimlerinin ülkemizin kurtarıcısı ve kurcusu ebedi liderimiz Atatürk’ün unutturulmasını hedefleyen, devrim tarihimize saldıran, Cumhuriyet’e düşman, milli devlet yerine ümmetçiliği hedefleyen, kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok eden, milli devlet ve laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece Vahabi din anlayışını öceleyen çağ dışı bir programdır. Bu ders programları Cumhuriyet eğitimini ve Cumhuriyet kurumlarını ortadan kaldırmayı hedefleyerek, milletimizi bir arada tutan değerleri yok edecek ve vatanımızın bölünmesine yol açacaktır. Ne yazik ki artık MEB milli de değildir, eğitimi de yoktur” denildi.

“BİZ TÜRK ANALARI EVLATLARIMIZA, TORUNLARIMIZA ATATÜRK’Ü ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Okulların çocuk istismarı olayları ile gündeme gelen Ensar Vakfı, dinci bölücü örgütlerin özel çiftliği olduğunu ima eden Benzetsel, “Milli Eğitim Bakanlığının adı bundan böyle Ümmetçi Bakanlığı olmalıdır. Ancak biz CKD olarak bunlara izin vermeyeceğiz. Milli devletin varlığını sürdürmesi Cumhuriyet devriminin kazanımların korunması, kadın – erkek eşitliğinin, insanlık onurunun, inanç ve ibadet özgürlüğünün korunması için bu müfredata şiddetle karşı çıkıyoruz. Neredeyse yüzyıl önce yürürlükten kaldırılan Mecelle’yi çocuklarımıza öğreterek mi uzay çağını yakalayacağız. Bu müfredatın akla ve bilime aykırı buldukları için daha yüzlerce örnek verebiliriz ancak bu bir basın toplantısına sığmaz. Birkaç günlük bir konferans gerektirir. Çağdaş, bilimsel, milli ve laik bir eğitim istiyoruz. Atatürksüz, Atatürk’ün kurdu Cumhuriyetsiz müfredat değişikliğinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için birazdan Danıştay’a dava açıcağız. Bu çağdışı müfredat iptal edilene kadar halkımızla birlikte sürekli eylemlilik içinde mücadelemize devam edeceğiz. Bu ümmetçiler hiç heveslenmesinler. Biz Türk anaları evlatlarımıza, torunlarımıza o unutturmak istedikleri Atatürk’ü Cumhuriyeti, vatan, millet ve bayrak sevgisini hep öğrettik ve daima da öğreteceğiz. Gidin bakın Anıtkabir’e daha okula gitmeyen minicik bebeciklerin hepsi Atatürk’ü biliyor ve sevgiyle ona koşuyor. Bu milletin kalbinden, beyninden Atatürk’ü silemezsiniz, silemeyeceksiniz. Unutmayalım ki ‘Milletin istikbalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA