13 katlı kavşak projesine Meclisten detaylı inceleme! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

13 katlı kavşak projesine Meclisten detaylı inceleme!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz’ın, hafif raylı sistem ile aynı teklifte meclisten geçirmek istediği 13 yeni katlı kavşak projesi ilgili komisyonlarca, daha detaylı inceleme amacıyla ertelendi. Raylı sistem ile ilgili ise Mezitli’de verilen ruhsatlar nedeniyle planlamalarda düzenlemeye gidilmesi

Hediye Eroğlu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda Hafif Raylı Sistem ile 13 yeni kavşak projesi öne çıktı. Bakanlıkça onaylanan hafif raylı sisteme meclisten de destek geldi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın hafif raylı sistem projesi ile birlikte aynı kapsamda meclisten geçirmek isteriği 13 yeni kavşak projesine ise meclisten onay çıkmadı.

MEZİTLİ’DE VERİLEN RUHSATLAR YENİDEN PLANLAMA GEREKTİRDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin meclise sunduğu teklif; İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonlarında görüşüldü. Komisyonlar müşterek raporda, ilk etapta Mezitli- TCDD Tren Garı arasında 16,24 kilometrelik bir hafif raylı sistem projesinin hayata geçirilmesi için Mezitli ilçesindeki bazı mahallelerde yeniden düzenlemeye gidilmesine onay verdi.

Kararda; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca proje uygun görülen projeye yönelik incelemede; raylı sistem depolama alanı olarak belirlenen parseller üzerinde Mezitli Belediyesi’nce geçmiş tarihlerde verilmiş yapı ruhsatlarının, imar durumlarının verildiği zeminde inşaat faaliyetlerinin devam ettiği, Mezitli Belediyesi’nin 21. 08. 2017 tarih ve 8733 sayılı yazısı ile idareye bildirildiği anlaşıldığından, raylı sistem depolama alanının Mezitli ve Davultepe Mahalleleleri içindeki ilgili parsellerin 1/5 bin ölçekli nazım imar planında ve 1/bin ölçekli uygulama imar planının tadilen onaylanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

İŞTE HEDEFLENEN YENİ 13 KATLI KAVŞAK

Aynı komisyonlar Başkan Burhanettin Kocamaz’ın, aynı teklifte gündeme getirdiği 13 katlı kavşak projesini ise daha detaylı incelemek üzere erteledi. İlgili kararda da; “Transit koridor olarak belirlenen, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinde belirlenen ve imar planlarına işaretlenmemiş olan 13 adet katlı kavşağın; Mezitli Otoyol Kavşağı, Sanayi Kavşağı, Kipa Kavşağı, Köy Hizmetleri Kavşağı, Göçmen Kavşağı, 5 Yol Kavşağı, Forum Kavşağı, Telekom Kavşağı, Anıt Kavşağı, 207’inci Cadde Geçişi, Mersinli Ahmet Bulvarı Kavşağı, Çiftçiler Caddesi Kavşağı ve Hal Kavşağı, Mezitli sınırları içerisindeki Mezitli Mahallesi’nde ve Davultepe Mahallesi’nde belediye hizmet alanı, raylı sistem depolama alanı yapılmasına yönelik 1/5 bin ölçekli nazım imar planı ve 1/bin ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri hazırlanmıştır. Komisyonlarımız tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler sonucunda; 13 adet katlı kavşağa yönelik 1/5 bin ölçekli nazım imar planında ve 1/bin ölçekli uygulama imar planı değişiklerinin daha detaylı incelenmek üzere sonraki toplantıya ertelenmesine oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA