TSG Stadyumu için flaş hamle! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TSG Stadyumu için flaş hamle!


 

Rant iddiaları ile tüm gözlerin üzerine çevrildiği Tevfik Sırrı Gür Stadyumu için flaş bir hamle yapıldı! Büyükşehir Belediyesi stadyum alanının Kent Meydanı yapılması için harekete geçti!

TOKİ ile masaya oturmak için meclisten yetki isteyen Başkan Burhanettin Kocamaz’a meclis üyelerinden tam destek geldi. Başkan Kocamaz’ın yetki talebinde kentsel dönüşüm protokolü de yer aldı.

Hediye Eroğlu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda 17’si komisyonlardan gelen konular, 4’ü idare teklifi ve 3’ü gündem dışı teklif olmak üzere 24 konu görüşüldü. 

Toplantının öne çıkan konusu ise akıbeti ranta kurban gidecek endişeleri ile merak konusu olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, stadyum alanının Kent Meydanı olması için yetki istemesi oldu.

“KENT MEYDANI SORUNU YILLARCA GÖZARDI EDİLDİ”

İlgili teklifte; “Kentlerin merkezleri olarak sayılan meydanlar, yıllar boyunca şehirleşen toplumlardaki insanların sosyalleşme, aktivitelerinin de merkezi olmuştur. Öyle ki şehirlerin kalbi olan meydanlar birçok kentte; ticari, politik, kültürel ve aktiviteler için kent insanının bir araya gelebileceği önemli mekanlar olarak bilinir ve kentin tanıtımında önemli bir yer tutarlar. Mersin için yapılmış olan kentsel düzenlemelerin yanında kentin yıllardır göz ardı edilmiş yapısal sorunlarından birinin Mersin’in henüz kendine yakışır bir kent meydanı olmamasıdır. Bu amaçla yapılan araştırmalar neticesinde kent meydanı yapımı için en uygun yerin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alan olduğu tespit edilmiştir.

‘CUMHURBAŞKANI DA BÖYLE İSTİYOR’ VURGUSU!

Sayın cumhurbaşkanımızın Mersin’i ziyaretinde de, bu konu dile getirilmiş ve bu amaca en uygun alanın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alan olduğu bizzat zatı alileri tarafından da ifade edilmiştir.

Bilindiği üzere Mersin’in, Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapması ile kente birçok spor tesisi kazandırılmıştır. Spor kenti konumuna dönüşen ilimizde Akdeniz oyunları kapsamında yapımı gerçekleştirilen 25 bin kişilik Mersin Stadyumu, uzun yıllardır hizmet vermiş ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’na  olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır. Yaklaşık olarak 45 bin metrekarelik kent merkezindeki bu alanın mersin’i geleceğe taşıyacak bir meydan olarak düzenlenmesinin toplumsal hayatımıza büyük bir katkısı olacaktır. Halen TOKİ tasarrufunda bulunan bu alanın tamu yararı da dikkate alınarak mersin Kent Meydanı olarak düzenlenebilmesine, kent halkı olarak ihtiyaç duyulmaktadır.

MÜFTÜ DERESİ GÜZARGAHI YENİDEN TASARLANACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Müftü Deresi’nin Akdeniz’e ulaştığı sahil kesiminden başlayarak, Müftü Deresi’ni takiben kuzeye doğru yaklaşık 6 bin kilometrelik bir güzergah üzerinde dere ıslahı ile birlikte Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması ve uygulanması planlanmaktadır. Kent yapımına önemli bir katkı sağlayacak Müftü Deresi Kentsel Tasarım Projesi içerisinde Kent Meydanı olarak düzenlenmesi hedeflenmiş olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu alanın da projeye dahil edilerek, bütüncül bir proje hazırlanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu doğrultuda Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun bulunduğu yaklaşık 45 bin metrekarelik alanın idaremiz tasarrufuna kazandırılması için, bu alanın mülkiyet hakkına sahip TOKİ ile ortak proje üretilmesi ve proje protokolü yapılması, Mersin için ihtiyaç duyulan yeni toplu konut alanlarının belirlenmesi ve planlaması, Büyükşehir belediyesi ukdesindeki taşınmazların TOKİ ile devir ve takası ile düzenleme yapılması planlanan alan içerisinde yeni kentsel dönüşüm alanlarını tespiti ve ilanının yapılması hususundaki çalışmalar için belediye başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın yetkilendirilmesi hususunu arz ederim” denildi.

TOKİ İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Başkan Kocamaz da, bu konunun daha önce defalarca konuşulduğunu ve belediye yöneticilerinin bu hafta konuyla ilgili TOKİ yetkilileri ile bir araya geldiğini söyleyerek, teklifi direk oylamaya sundu. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

SİLİFKE’NİN KIYI DÜZENLEMESİNE ONAY ÇIKMADI

Mecliste ayrıca Silifke Belediyesi’nin Kapızlı Mahallesi, 1786, 1787, 1788, 1789, 1790 ve 1791 No.lu parsellerdeki kıyı düzenlemesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu müşterek raporu doğrultusunda idaresine iade edildi.

BÜYÜKŞEHİR İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NDAN; OTO YOKAMA MERKEZİ

Mecliste öne çıkan bir başka gündem ise eski adliye binası arkasında bulunan, 58 ada, 10 parsel olarak kamuya terk edildiği belirlenen yerin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ortak sosyal sorumluluk projesi gereği “Oto Yıkama Merkezi Projesi” için kullanılması ile ilgili teklif oldu. Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu ile Engelliler Komisyonu müşterek raporu oy birliği ile kabul edildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA