Aksa Gaz, vatandaşı canından bezdirdi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aksa Gaz, vatandaşı canından bezdirdi!


 

Doğal gaz hattı döşeme çalışmaları yaparken istihdam ettiği niteliksiz personel nedeniyle hemen hemen her bölgede altyapıyı tahrip ederek halkı elektriksiz, susuz bırakan Aksa Gaz, vatandaşı canından bezdirdi!

HEDİYE EROĞLU

Aksa Gaz Dağıtım A.Ş.’nin Mersin’de sürdürdüğü hat döşeme çalışmaları vatandaşa büyük mağduriyet yaşatıyor! Ucuz iş gücü istihdamını tercih ederek, yetişmiş kalifiye elemanlarla çalışmayan Aksa Gaz, iş bilmez personellerinin sürekli olarak kazı yapılan bölgelerde başta su borularını patlatarak, elektrik ve telefon ile internet hatlarını tahrik etmesi büyük tepki topluyor. Neden olduğu tahribat ve arıza için ise hizmet sunmakta geciken veya sorumluluğu direk MESKİ, TEDAŞ gibi kurumlara atan Aksa Gaz Şirketi’nin bu duyarsız, sorumsuz ve kalitesiz çalışmaları Mersin halkını canından bezdiriyor.

Şirketin çalışma saatlerini keyfi olarak gecenin geç saatlerine kadar sürdürmesi de halkın tepkisine neden oluyor.

SU VE ELEKTRİK GİTTİ, MAHALLELİ İSYAN ETTİ!

Son olarak Toroslar Bölgesi’nde doğal gaz hat döşeme çalışmaları yaparken 80011 sokakta çok sayıda su borusunu patlatan ve elektrik hatlarına zarar veren ekipler ile mahalleli arasında gerilim yaşandı.

İş bilmez Aksa Gaz personellerinin, ödemesini yapmak kaydıyla tahribat yaptığı alanlarda MESKİ veya TEDAŞ’ı devreye sokması ancak bu kurumların taleplere yetişememesi nedeniyle mahalle sakinleri uzun süre su ve elektrik hizmeti alamadı.

Aksa Gaz personellerinin, “Size hizmet getiriyoruz, daha ne istiyorsunuz” gibi ifadelerle vatandaşlarla polemiğe girerek, gerilimi arttırması ise dikkat çekti.

“BÖYLE ÖNEMLİ BİR İŞ, NİTELİKSİZ PERSONELLERE YAPTIRILIYOR”

Niteliksiz, dikkatsiz ve sorumsuz personellerin eline bırakılan böylesine önemli bir işin kalitesinden şüphe duyulması bir yana, mahalleli var olan hizmetlerden de olunması nedeniyle muhtarın devreye girmesini istedi. Ancak Aksa Gaz yetkililerine ulaşmak mümkün olmadığı gibi TEDAŞ’ın da özelleşmesi ile muhatap bulmak mümkün olmadı. MESKi ekipleri ilerleyen saatlerde sokakta çalışma başlatsa da halkın tepkisi dinmedi.

Vatandaşlar, “Böyle hizmet mi olur? Aksa Gaz fatura ve abonelik işlemleri için 7-24 hizmet veriyor. Ama konu yaşattıkları mağduriyet olunca karşınızda bir tane muhatap bulamıyorsunuz. Sorunlarınız çözülmüyor. Üstüne üstelik iş bilmez personeller ile tartışmak zorunda kalıyorsunuz. Gecenin bir yarısı iş makineleri çalıştırıyorlar. Mersin kimsenin babasının çiftliği değil. Yerel yönetimler Aksa Gaz’a elini kolunu sallayarak istediği gibi halkı mağdur ederek iş yapamayacağını göstermeli” diye konuştular.

Öte yandan Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş geçtiğimiz günlerde bir ziyarette, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Çukurova yatırımının 2008-2017 döneminde 445 milyon lira olduğunu söyleyerek, bu rakam ile övünmüştü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA