Süslü Kadınlar Bisiklet Turu başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu başlıyor


 

Bu yıl 2’incisi 24 Eylül Pazar günü 50 şehirde eş zamanlı olarak gönüllü kadınlar tarafından düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu için hazırlıklar tamamlandı.

“Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ ne vurgu yapmak için düzenlenecek etkinliğin Mersin ayağı saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek.

2013 yılında İzmir’de Sema Gür’ ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup gönüllü kadının desteği ile başlayan ve 5 yıl içerisinde büyüyen etkinlik Türkiye’de diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekti ve büyüyerek bugünlere geldi.

Konuyla ilgiliyapılan açıklamada; “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında ‘var’. Neden toplandık buraya? Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz… İşte bu yüzden buradayız” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA