Belediye başkanlarına raylı sistem ayarı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediye başkanlarına raylı sistem ayarı!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, hafif raylı sistem ile ilgili planlamaların yapıldığı bölgelerde gerçekleşen imar düzenlemeleri için “Bu işi daha ciddiye alın, planlama yapılan bölgelere ruhsat vermeyin” uyarısı yaptı.

Öte yandan CHP’li Başkan Tarhan ile AKP’li Meclis üyesi Yerlikaya, hafif raylı sistemin Tece’ye kadar uzatılması talebini gündeme getirdi. Başkan Kocamaz özellikle AKP’ye yüklenerek, “Hem karşı çıkıyor hem de uzatalım diyorsunuz” dedi.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşiminde hafif raylı sistem ile ilgili planlamaların yapıldığı bölgelerde gerçekleşen imar düzenlemeleri için “Bu işi daha ciddiye alın, planlama yapılan bölgelere ruhsat vermeyin” uyarısı yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği imar planlarında gecikmelerden kaynaklı bazı sıkıntılar olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz “İmar planlarının çok gecikmiş olmasından kaynaklanan bazı sıkıntılar oldu. En son, gerek imar planı, gerekse Ulaşım Master Planı ile ilgili sizlere de sunum yaptık. Özellikle sivil toplum kuruluşlularına, meclise, belediye başkanlarına sunum yapılıp, bilgiler aktarıldı. Ama buna rağmen zaman zaman uygulamada bu konuşmalar, görüşmeler çok fazla akılda tutulamamış ki mesela raylı sistemle ilgili Mezitli’de depo alanı vardı. Mezitli Belediyesi buraya ruhsat vermiş. Tabi ruhsat verilince biz yeniden alan aramak zorunda kaldık” diye belirtti.

“BU İŞİ CİDDİYE ALIN”

Özellikle belediye başkanlarına seslenerek bu tarz işleri daha ciddiye alarak çalışmaları gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Bu işleri daha ciddiye alırsak sevinirim. Genel manada herkesi ilgilendiren konularda, işleri ciddiye almamız lazım. Oradan biraz öteye götürdüğünüz zaman kilometresi 50 milyon Euro. Bu 200 milyon TL demek yani bu konularda arkadaşların biraz daha hassas olması gerekir. Şimdi bunu ileriye götürdüğümüzde bu para yine bu halkın sırtından çıkacak. Bu konularda daha titiz olup imardaki arkadaşlarımızı uyarırsak bu sıkıntıları çekmemiş oluruz” dedi.

“YENİ RUHSAT VERMİYORUZ”

Konuyla ilgili söz alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise bölgede yeni ruhsat verilmediğini sözü edilen ruhsatın geçmişte alınmış bir ruhsat olduğunu savunarak, “Özellikle Davultepe’nin hiçbir bölgesinde yeni ruhsat verilmedi. Mahkeme kararları ile geri dönenler var” dedi.

“HAFİF RAYLI SİSTEM TECE’YE KADAR UZATILSIN”

AKP’li Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İsmail Yerlikaya da, hafif raylı sistemin Davultepe-Tece hattına kadar uzatılmasını gündeme getirdi. Yerlikaya, “Tece’de otobanın saf tarafında konut dışı çalışma alanları işaretledik. Gelecekte buralarda çok sayıda insan çalışacak. Bu nedenle hafif raylı sistem bu bölgeye kadar uzatılmalı. Yapmışken 5-6 kilometre daha uzatalım, bu konforu o bölgenin insanın hepsi kullansın” dedi.

“HEM KARŞI ÇIKIYORSUNUZ HEM DE UZATALIM DİYORSUNUZ”

Başkan Kocamaz ise bu açıklamalar üzerine AKP’li Yerlikaya’ya, “Hem karşı çıkıyorsunuz hem de uzatalım diyorsunuz. Ulaşım Master Planı bizim yaptığımız bir şey değil. Bunu 6 kilometre daha uzattığınız anda maliyet milyarları aşıyor. Bende isterim hafif raylı sistem Erdemli’ye kadar gitsin ama cebime baktığım zaman cebimdeki para bu işe yetmiyor. Belediyenin şuandaki bütçesi ile bu işi uzattıkça daha fazla yükün altına girmemiz gerekiyor. Çünkü 5-6 kilometrenin maliyeti, bu belediyenin bir yıllık bütçesine tekabül ediyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA