Yenice’de unutulmaz gece | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yenice’de unutulmaz gece


 

Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali coşkuyla kutlandı. Musa Eroğlu, Emrah Mahsuni ve Kemal İşli sazlarıyla sözlüyle unutulmaz bir gece yaşattı.

Bu yıl 14’ncüsü düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali coşkuyla kutlandı. Program Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahmut Erim, Tarsus Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Ertuğrul Bodur, oda ve dernek başkanlarının Cumhuriyet Alanına çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından barış güvercinleri uçuruldu. Cumhuriyet alanında toplanan kortej, bando takımı eşliğinde İnönü-Churcill Parkı’na geçti, burada barış meşalesi yakıldı. Resim Sergisi’nin gezilmesinin ardından törene katılanlar, Beyaz Vagonu gezdi.

Programın diğer bölümü ise eski Belediye arkasında düzenlenen konser alanında devam etti.

Burada açılış konuşması yapan Yenice Mahallesi Muhtarı Rüstem Koçak, hizmetler için teşekkür etti. Yenice’nin 2. Dünya savaşında 2 önemli toplantıya ev sahipliği yaptığını belirten Koçak, Yenice’nin barışın adresi olduğunu söyledi. Yenice’nin bölgenin yıldızı olacağını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Yenice’nin tarihe ev sahipliği yaptığını söyledi.

Başkan Can, “1 Eylül tarihi ikinci dünya savaşının başladığı gündür. Almanların Polonya’yı işgaliyle başlayan süreç insanlık tarihinde onarılamaz yaralar açmıştır. 2 büyük dünya savaşında 2 önemli toplantıya ev sahipliği yapmış, Yenice yapılan görüşmelerin  sonunda barışın simgesi olarak adını tarihe yazdırmıştır. Birinci dünya savaşı sonrasında Mersin, Tarsus, Yenice, Adana Fransızlar tarafından işgal edilmiştir.  Bu toprakların kahraman evlatları kurtuluş mücadelesini kazandıktan sonra Fransızlar barış anlaşması yapmak zorunda kalmıştır. İşte Çukurova’yı işgal eden Fransızlar topraklarımızı devir teslim etme protokolü Yenice istasyonunda bir vagon içinde imzalanmıştır. Bölgemizde kurtulan ilk yer Yenice olmuştur. Yine ikinci dünya savaşında ülkemizi İngiltere’nin yanında savaşa girmeye ikna etmek için ülkemize gelen İngiltere başbakanı Churchill ve İsmet İnönü arasındaki beyaz vagon görüşmesi Yenice’de yapılmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün ‘Yurtta Sulh cihanda Sulh’ ilkesinden yola çıkarak alınan kararlar doğrultusunda ülkemizin barıştan yana olduğunu, barışın simgesi Yenice’den tüm dünyaya ilan etmiştir. Böyle bir barış görüşmesine ev sahipliği yapmak Yenice ve Tarsuslular için büyük bir onurdur. Bu yüzden Yenice bizim için çok önemli bir yerleşim yeridir. Ülkemizin her zaman dünyada barışın yanında yer almış ve almaya devam edecektir” dedi.

Yenice’yi güzel günler beklediğini altını çizen Belediye Başkanı Şevket Can, “Yeni yasayla birlikte Yenice Tarsus’un bir mahallesi haline dönüştü. Büyükşehir belediyemizinde, bizimde yeni yasaya adaptasyon sürecemiz bitti. Yenicemizi artık daha güzel günler bekliyor. Sayın başkanımız asfalt çalışmasına başladı. Sayın başkanımıza şahsım ve kurumum adına şükranlarımı sunuyorum. Tarsus Belediyesi olarak bizler de şu anda eski belediye binamızın restorasyonu ihalesini yaptık ve inşaatımız başladı. Muhtarımızla devamlı irtibat halindeyiz. Ara yollarla ilgili yenicemizde sıkıntıları biliyoruz. 5 parkımızla ilgili restorasyon işleri önümüzdeki hafta biter. Ara yollar ve imarla ilgili sıkıntıları biliyoruz. Pazar yeri ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İnşallah Cenab-ı  Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle 2018’in sonuna kadar yol sorunu bitecek. Yenicemizde imar problemimizde bitecek. Bizler Tarsus’ta hakkaniyeti uygulayarak ayrım yapmadan karınca kararınca elimizden geldiğince hizmet ediyoruz. Biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Biz dini, dili, ırkı, partisi ne olursa vatandaşlarımıza karşı görevimizi Allah rızası için yapıyoruz ve böylede devam edeceğiz. Bizden öncede Yenicemize hizmet eden, emeği geçmiş herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Çamalan Mengi ekibi gösterileriyle,  yerel sanatçı Kemal İşli, Emrah Mahsuni ve Musa Eroğlu sazları ve sözleriyle Yenicelileri coşturdu.

Gece geç saatlere kadar süren program sanatçılara hediyelerin takdim edilmesinin ardından program sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA