Bürokratları cumhurbaşkanı ve iktidara şikayet etti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bürokratları cumhurbaşkanı ve iktidara şikayet etti


 

Adnan Menderes Bulvarı’nın Yenişehir sınırları içerisinde kalan bölümü için Maliye’nin yıllık 927 bin TL kira bedeli istenmesine Başkan Kocamaz’dan, “Projeden vazgeçmemi istiyorlar, vazgeçmeyeceğim” tepkisi geldi. Kocamaz kraldan çok kralcı diye tanımladığı bürokratları iktidar ve cumhurbaşkanına şi

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda Başkan Burhanettin Kocamaz, yaklaşık iki yıldır Adnan Menderes Bulvarı’nın belediyeye tahsisi için istediği kira bedeline yönelik eleştirileri öne çıktı. Bürokratları kraldan çok kralcı olmakla suçlayıp, çareyi AKP’li meclis üyelerinden destek istemekte bulan Kocamaz, “Sayın cumhurbaşkanı duysa köpürür” diyerek ilginç bir çıkışta yaptı.

“BU İŞTEN VAZGEÇMEMİZİ İSTİYORLAR”

Yaklaşık 40 aydır Adnan Menderes Bulvarı ile uğraştıklarını söyleyen Kocamaz, “Önce tahsis yapılmadı, sonra oradaki binaların yıkımı istendi, yıkım ile ilgili bir sürü mücadeleler verildi ve mahkemelerle bir sürü zaman kaybı yaşandı. Son olarak tahsis yapılmasına yönelik yazı 3,5 ay önce başbakanlıktan maliye bakanlığına geçti ve bizden istenen kira bedeli netleşti. Bakanlık Adnan Menderes Bulvarı’nın sadece Yenişehir sınırları içerisinde kalan kısmı için yıllık bedel olarak 927 bin TL istedi.

Devlet kim, belediye kim? Her ikisi de halka hizmet edecekken böyle bir rakam çıkar mı? Bunu neden yapıyorlar? Belediye bu işten vazgeçsin diye. Ama 5 milyon da isteler belediye bu işten vazgeçmeyecek çünkü halk kullanıyor orayı.

BİZ UZAYDAN MI GELDİK?

Biz Mezitli ile beraber oraya düzenlemek için 50 milyon TL’ye yakın para harcıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti belediyesi değil miyiz? Biz uzaydan mı geldik?

Bunun siyasi bir nedenle yapıldığın düşünmüyorum ama devletin içinde bürokratlar kraldan çok kralcılık yapabilmek için bu tür davranışlar sergiliyorlar, bu millete, bu şehirlere yazık. Bugün biz varız yarın bir başkası gelir. Bunu kullanacak olan halktır, CHP’lisi de, AKP’lisi de, MHP’lisi de kullanacak. Mersin’de oturan da kullanacak, dışarıdan gelende.

Zaten şuan parkların Suriye’den gelen kişilerce doldurulduğunu hepimiz biliyoruz. Buralar bir ihtiyaç. O insanları bu tür yerlerde absorbe edemezseniz bu kente, bu ülkeye baş ağrısı olmaya devam eder.

Burada özellikle söylüyorum ki iktidar partisi görsün. Bunlarla ilgilenmeniz, konuşmanız lazım. Bu konularda AKP’li arkadaşlardan rica ediyorum. Tahsis amacı doğrultusunda kullanım demektir. Şimdi orada kafe de yapsak yüzde 30’unu da yine devlet alacak. Belki sayın cumhurbaşkanı duysa köpürür, belediye sırtına mı alıp götürecek bu hizmeti, belediyecilikten geldiği için bilir” dedi.

PARKA KURULACAK BÜFELER AĞIRLI MEZİTLİ’DE

Konuyla ilgili Mezitli Belediye Neşet Tarhan’dan ise söz konusu alanda yapılacak yapılar ile ilgili tepki geldi. “Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan büfeler ile ilgili çalışmalarda Mezitli’de yığılma olmuş. Burada rahatsızlık var” diyen Tarhan, “Bu alana tekrar bakılırsa daha iyi olur. Yenişehir ve Mezitli yüzölçümüne bakarak yenilenirse daha iyi olur” dedi. Başkan Kocamaz ise “Yapım ihaleleri bayramdan önce yapıldı, itiraz yok ise onaylanmış olmalı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA