CHP’de en çok delege Yenişehir’den çıkacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’de en çok delege Yenişehir’den çıkacak


 

CHP Mersin il ve ilçe başkanlıklarındaki yeni kurultay süreci mahalle, köy ve beldelerde gerçekleştirilen delege seçimleri ile birlikte resmen start aldı. İlçelerde il yönetimi için en fazla delegeyi 119 delege ile Yenişehir ilçesi çıkaracak.

Mehmet Nabi Batuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarında kurultay süreci resmen başladı. CHP’nin yeni il ve ilçe yönetimlerini belirleyecek ve ön seçimlerde görev alacak delegelerin seçimleri Tarsus, Erdemli, Akdeniz, Anamur, Toroslar’da köy mahalle ve beldelerde başladı. 15 Ekim 2017 tarihinde tamamlanması planlanan delege seçimleri kapsamında Mersin İl Başkanlığı için 600 delegenin seçileceği öğrenildi. İlçelerdeki mahalle köy ve beldelerde yapılacak delege seçimlerinde ise ilçe yönetimleri için toplamda 3185 delege, ön seçimler için de 6245 delege seçilecek.

İl YÖNETİMİNDE EN ÇOK DELEGE YENİŞEHİR’DEN

İlçelerde il yönetimi için en fazla delegeyi 119 delege ile Yenişehir ilçesi çıkaracak. Yenişehir’i sırasıyla 105 delege ile Tarsus, 84 delege ile Mezitli, 79 delege ile Akdeniz, 70 delege ile Toroslar, 48 delege ile Silifke, 29 delege ile Erdemli, 23 delege ile Anamur, 20 delege ile Mut, 7 delege ile Gülnar, 6 delege ile Bozyazı ve 5’er delege ile Aydıncık ve Çamlıyayla takip edecek.

ÖN SEÇİMLERDE DE YENİŞEHİR ÖNDE

Önseçimlerde görev alacak delege sayıları incelendiğinde ise Yenişehir İlçesi 1278 delege ile öne çıkıyor. Yenişehir’i sırasıyla 1093 delege ile Tarsus, 900 delege ile Mezitli, 845 delege ile Akdeniz, 736 delege ile Toroslar, 503 delege ile Silifke, 296 delege ile Erdemli 183 delege ile Mut, 60 delege ile Gülnar, 59 delege Bozyazı, 32 delege Aydıncık ve 20 delege ile Çamlıyayla takip edecek.

İLÇELERDEN 3185 DELEGE SEÇİLECEK

Partinin İlçe yönetimleri seçilecek delege sayılarına bakıldığında ise liderliği 400’er delege ile Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Tarsus, Mezitli paylaştı. Kalan ilçeler incelendiğinde ise lider ilçeleri sırasıyla 348 delege ile Silifke, 223 delege ile Erdemli, 201 delege ile Mut, 175 delege ile Anamur, 82 delege ile Gülnar, 56 delege ile Bozyazı ve 50’şer delege ile Aydıncık ile Çamlıyayla ilçesi takip etti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA