“Lojistik Merkez O’nun yüzünden yapılmadı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Lojistik Merkez O’nun yüzünden yapılmadı!


 

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile MESİAD Başkanı Mehmet Deniz arasında iki yıldır süren husumette yeni bir perde açıldı. MTSO Başkanlığına yeniden aday olmayacak olmasının verdiği rahatlık ile isim vermeden Mehmet Deniz’i işaret eden Aşut, “Lojistik Merkez O’nun yüzünden yapılmadı!” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mehmet Deniz arasında son iki yıldır süren tartışma yeni bir boyut kazandı.

Kentte ticaret ve sanayi odasının ayrılması yönündeki açıklamaları başta olmak üzere oda yönetimine yönelik eleştirileri ile MTSO’daki mevcut yönetimin tepkisi çeken Deniz’in MESİAD başkanlığına seçiminde, bu grup tarafından önünün kesilmek istenmesi gerilime neden olmuştu. Sonrasında Deniz’in, Aşut’un hukuksal mücadele başlatacak düzeyde sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulunması gerilimi tırmandırmış, kentin iki önemli dinamiği karşı karşıya gelmişti.

Bu kavgada sular bir süreliğine durulsa da, Şerafettin Aşut’un MTSO’daki görevine yeniden aday olmayacağını açıklaması ile yeniden hareketlendi. Yeniden aday olmayacak olmasının verdiği rahatlıkla Deniz’e yüklenmekten çekinmeyen Başkan Aşut, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında isim vermeden Mehmet Deniz’i işaret ederek, ağır suçlamalarda bulundu.

“LOBİ YAPAMIYORUZ”

Şerafettin Aşut, Mersin’deki aidiyet bilincinin oluşturulması ve lobicilik faaliyetleri ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta göçmen bir aileye mensup olduğunu anımsatarak, “Göç bir zenginlik ama bunu doğru bir şekilde yönetebilmemiz gerekiyor. Doğru şekilde yönetmek çok zor, doğru bilgiyi doğru yerlere, doğru kişilerle taşımak lazım. Politika üreticilerine doğru bilgiyi, doğru kişilerle taşıyamazsak, onlarda doğru politika üretemezler. Göçle oluşan bir nüfusta aidiyet duygusu ancak ikinci, üçüncü kuşaklarda ortaya çıkabiliyor. Bu çerçeveden baktığımızda Mersin’de aidiyet duygusunun oluşması, göçle gelen zenginliğin avantajlarını ortaya çıkarmamız lazım.

Almanya, Amerika göçle oluşmuş bir zenginliğe, varlığa sahip. Türkiye’de de aynısı olabilir. Ama bize düşen doğru bilgiyi, doğru kişiler kanalıyla politika yapıcılara aktarmamız. Lobi yapılır, ama benim bildiğim, şimdiki dönemdeki lobi değil, bundan 10 yıl önce uygulanan lobi bu şekilde çalışırsa, yukarıya doğru bilgiler çıkar.

Gaziantep bu işi nasıl başardı? Bir konu üzerinde anlaşılıyorlar, tüm siyasiler ile sivil toplum örgütleri aynı masa etrafında oturuyorlar ve bakanlarından aynı şeyi istiyorlar. Biz bunu yaptık mı? Yapamıyoruz!” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZİN KENDİ ARAZİLERİNE YAPILMASINI İSTEDİ”

Daha sonra aynı konu üzerinden isim vermeden MESİAD Başkanı Mehmet Deniz’e yüklenen Aşut, şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde bir işadamından bahsetmiştim, herkesin çok iyi bildiği birisi bu kişi. Bugün Mersin’de Lojistik Merkez yapılmadıysa sebebi o arkadaşımdır. Bir sivil toplum örgütünün başında olan bu kişi, kendi çıkarları için satın aldığı bahçelere lojistik bölge yapabilmek için mücadele verdi. Ve Mersin bugün lojistik merkez sahibi olamadı.

Oysa 230 kentin odasının üyesi olduğu ASCAME’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Lojistik Komitesi başkanlığına seçildi. Akdeniz’in tamamında bize böyle bakılıyor. Bize oy verenlerin içinde birçok İtalyan, Yunan kenti var. Biz başkanlığı liman kenti olan Pire’nin elinden aldık. ASCAME ‘bu iş Mersin tarafından yapılmalı’ dedi ama maalesef başaramadık. Şimdi burada aidiyet duygusuna tekrar dönersek, kişisel çıkarlar üzerinden hareket ettiğimiz zaman aidiyet duygusu maalesef olmuyor”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA