Bu nasıl durak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu nasıl durak?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anıttepe Parkı yakınlarına ‘Anıt Mah. 1’ ismiyle kurduğu iki otobüs durağını, yağmur suyu kanalının arkasına inşa etti! Durağın, yol ile arasında kanal olacak şekilde yapılması pes dedirtti!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin; Toroslar İlçesi Çukurova Mahallesi, Akbelen Bulvarında yer alan Anıttepe Parkı’nın yakınına kurduğu karşılıklı iki otobüs durağı görenleri hayrete düşürüyor. ‘Anıt Mah. 1’ ismiyle yapılan otobüs duraklarının engelli vatandaşlar için uygun olduğu görülürken, durağın bulvardaki yağmur suyu deşarj kanalının arkasına kurulması nedeniyle sağlıklı insanlar bile durağı kullanırken zorluk yaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin durak uygulamasına tepki gösteren mahalleliler ise durağı yoldan ayıran ve yaklaşık olarak 1,5 metre derinliği bulunan yağmur suyu kanalının üzerine uygun bir köprü yapılmasını istiyor. Özellikle engelli, yaşlı, çocuklu ve kadın vatandaşların zorluk yaşadığını belirten mahalleliler, durağı kullanamadıkları için araçların yüksek hızla geçtiği bulvarda bekleyerek canlarını tehlikeye atmak zorunda kaldıklarını söylüyor. 

“NASIL BİR İŞ YAPTIKLARININ FARKINDA DEĞİLLER”

Otobüs duraklarının yeni kurulduğunu belirten mahalleli Cihan Delikurt, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstererek ekiplerin ilgisiz davrandığını kaydetti. Engelliler için düzenlenmiş otobüs durağının, sadece engelli vatandaşlar için değil yaşlı ve bebekli vatandaşlar içinde kullanılamadığını belirten Delikurt, “Bu otobüs durağını buraya yeni kurdular. Ama bu otobüs durağını kuran ekipler nasıl bir iş yaptıklarının farkında değillerdi. Sonra bu otobüs duraklarını yarım yapıp eşyalarını toplayıp çekip gittiler. Bu durağa gelin bakın ne engelli ne yaşlı ne de bebekli kadın vatandaşlarımız kullanamıyor. Yağmur yağdığında kanalların içi suyla doluyor. O zaman sağlıklı vatandaşlar bile buradan geçemez. Bu bulvarda araçlar çok süratli geçtikleri için insanlar bulvarın kenarında arabaların içinde otobüs bekliyorlar. Daha geçtiğimiz gün bir çocuk buradan karşıya geçerken araba çarptı ve çocuk yaralandı. Onun dışında geçtiğimiz gün bir yaşlı teyzemiz burada iki saat mahsur kalmış. Bastonuyla burada saatlerce karşıya geçmeye çalışıyormuş. Biz sonradan fark ettik hemen teyzenin yardımına koştuk. Teyzecim neden burada saatlerdir bekliyorsun dedik kanal var geçemediğini söyledi. Sonra ben ile arkadaşım teyzeyi taşıyarak kanaldan geçirdik. Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Günlerdir bu durak burada duruyor. Ekiplerinizin nasıl bir çalışma yaptığının bile farkında değilsiniz. Bu durakların önüne bir an önce uygun bir köprü kurulmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA