“CHP halk tipi örgütlenmeye geçmek zorundadır” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CHP halk tipi örgütlenmeye geçmek zorundadır”


 

Murat Karayalçın Mersin’den, Temel sorunu örgüt değişikliği olarak gördüğünü belirterek, “CHP halk tipi örgütlenmeye geçmek zorundadır” uyarısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

CHP kuruluşunun 94. yılını ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de çeşitli etkinliklerle kutladı. Haftasonu Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törene katılım yoğun oldu.

Burada birliktelik mesajı veren partililer akşamda Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yıldönümü kutlamasında buluştu. Etkinliğe; Milletvekilleri Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Dr. Hüseyin Çamak, İl Başkanı Abdullah Özyiğit ile çok sayıda partili katıldı.

Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) son Genel Başkanı ve CHP’nin geçmiş dönem İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Atatürk Fotoğrafları Sergisi, kokteyl, müzik dinletisi ve dans gösterileri gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, konuşmasına Mersin’im kültür zenginliklerinden biri olan Ehlibeyt canların Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlayarak başladı.

“CHP TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİDİR”

CHP’nin 94. yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutladıklarını dile getiren Özyiğit, “’İki büyük eserimden biri’ dediği CHP’nin kurucu genel başkanı, önderimiz, tüm dünyanın örnek aldığı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” dedi. CHP’nin Türkiye’nin güvencesi olduğunu ifade eden Özyiğit, “Birliğimizin, bütünlüğümüzün ve barış içerisinde yaşamamızın teminatıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak için Atatürk ilkelerine, devrimlerine ve düşüncelerine bağlı kalarak bu mirasa sahip çıkacaklarına vurgu yapan Özyiğit, şöyle devam etti: “AKP, uyguladığı politikalarla, müfredat değişikliği ile Atatürk’ü yüreğimizden silemez. Ne AKP’nin yandaşları, okulları ne de düşünceleri buna yetmeyecektir. Emperyalistlerin işgal ettikleri ülkelerde ilk uygulamaları, o ülkenin milli değerlerini ve okullarındaki andı kaldırmaktır. Kurucu şahsiyetini itibarsızlaştırmaktır. Ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerini talan edip, peşkeş çekmektir. Ormanlarını yakıp kül etmektir. Limanlarını, tersanelerini, fabrikalarını, bankalarını, verimli topraklarını satmaktır. Ordusunu dağıtmak, vatanseverleri hapse atmaktır. Tek adamlık rejimini hayata geçirerek; tek kişiye ülke yönetimini teslim etmektir. Kadınlarına, çocuklarına ve manevi değerlerine tecavüz etmektir. Hızla demokrasiden uzaklaşıp, diktatör, otoriter, faşist ve oligarşi yapıyı oluşturmaktır. Nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ulusu bu güçlere teslim olmamış, Kurtuluş Savaşı vererek bağımsızlığı, özgürlüğü, cumhuriyeti kurmuşlarsa; biz de bu inançla hak, hukuk, adalet yürüyüşümüz, demokratik yaşamın her alanında mücadele ederek, teslim olmayacağız.”

“CHP HALK TİPİ ÖRGÜTLENMEYE GEÇMEK ZORUNDADIR”

Murat Karayalçın ise, CHP’nin dünyada ömrü yüzyıla yakın birkaç partiden biri olduğuna dikkat çekti. Bir program değişikliğini gerekli görmediğini ifade eden Karayalçın, örgüt yapısının gelecek açısından önemli olduğunu kaydederek, 7 Haziran seçimlerine ‘Önce insan’ sloganıyla katılan CHP’nin programının çok başarılı olduğuna dikkat çekti. Murat Karayalçın, temel sorunu örgüt değişikliği olarak gördüğünü belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi, birazda Siyasi Partiler Yasasının zorlamasıyla dikine hiyerarşik, devlet tipi örgütlenmeyi terk edip, toplum kesimlerine göre; halk tipi örgütlenmeye geçmek zorundadır. Bizim başarımız buna bağlıdır” dedi.

AKP’Yİ DURDURMAK ZORUNDAYIZ

Önümüzdeki dönem program ya da örgüt yapısı değişikliği olmadığını anlatan Karayalçın, “Paradigma değişmiştir” diyerek, şöyle devam etti: “Yeni duruma göre önceliğimizi saptamak zorundayız. Önümüzde şimdi bir sorun var. sadece siyasi hayatımızın değil bireysel hayatımızın da çok özel bir döneminin içindeyiz. Bu bizim için de Türkiye’nin tümü için de böyle. Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ‘2019 seçimleri bir kırılma noktasıdır’ değerlendirmesine katılıyorum. Evet, bir kırılma noktasıdır. Hepimizin gündemi 2019 olmalıdır. AKP’nin Türkiye’ye yerleştirmek istediği anayasal düzeni durdurmak zorundayız. Bizim için en önemli mesele budur. AKP’yi durdurmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bize yüklenen çok yaşamsal bir sorumluluktur. 16 Nisan’da ‘hayır’ oyu vererek durdurabileceğimizi düşünüyorduk. Durdurabilirdik. Şimdi durdurmak demek iktidara gelmek demektir. Yani bir şeyi durdurmak için mücadele etmeyeceğiz. İktidara gelmek için mücadele edeceğiz.”

“CHP’nin bütünlüğünü sağlamak zorundayız” diyen Karayalçın, aynı zamanda 16 Nisan güçlerinin bütünlüğünün de sağlanması gerektiğini vurguladı.

Karayalçın’ın konuşmasının ardından partiye yeni üye olan CHP’lilere rozetleri takıldı. 94. yıl kutlama programı pasta kesimi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA