Yargıtay’dan şok Özgecan kararı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yargıtay’dan şok Özgecan kararı!


 

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Tarsus’ta hikâyesi yürekleri dağlayan Özgecan Aslan davasında sanıklardan Fatih Gökçe hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, yetersiz delil nedeniyle kısmi bozma kararı verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Yürekleri dağlayan daha sonra şiddet gören tüm kadınların simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti davasında şok bir gelişme yaşandı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesince; sanıklardan Fatih Gökçe için verilen, ağırlaştırılmış müebbet cezasına; Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından kısmen bozma kararı verildi. Yargıtay tarafından verilen kararda sanıklardan baba Necmettin Altındöken, Fatih Gökçe hakkında canavarca hisle adam öldürme suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasının da onandığı öğrenilirken; Suphi Altındöken’in cezaevindeyken öldürülmesi nedeniyle hakkındaki davanın düşeceği bildirildi.

Yargıtay’ın kararı avukatlar tarafından tepki ile karşılanırken, davacı avukatların söz konusu Mahkemenin, Yargıtay’ın kararlarına karşı direnme kararı vermesi için mücadele edecekleri öğrenildi.  

AVUKATLARDAN TOPLUMSAL VİCDAN UYARISI

Gazetemize dava süreci ile ilgili bilgi veren dava avukatlarından Sevim Küçük, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Yargıtay tarafından sanık Fatih Gökçe hakkında verdiği kısmi bozma kararına karşı vereceği kararın toplumsal vicdan açıdan çok önemli olduğunu kaydetti. Mahkeme’nin; Yargıtay’ın söz konusu kararına direnme ve uyma hakkına sahip olduğunu belirten Av. Küçük, heyetin alacağı uyma kararı ile toplumsal vicdanın yaralanabilineceği uyarısında bulundu. Av. Sevim Küçük, “Mevcut hukuk kuralları gereğince Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar doğrudur. Mahkemenin Yargıtay’ın kararına karşı direnme kararı vermesi gerekmektedir. Biz Salı günkü duruşmada böyle bir karar alınmasını bekliyoruz. Davacı avukatları olarak böyle bir karar alınması için gayret göstereceğiz. Bunun için bütün herkesi duruşmaya çağırıyoruz” dedi.

“DOLMUŞ TOPLU TAŞIMA ARACI OLARAK KABUL EDİLMEMİŞ”

Yargıtay’ın hakkında yetersiz delil bulunması nedeniyle sanık Fatih Gökçe hakkında verdiği kısmi bozma kararı ile sanığın cezasının düşürülmesini hedeflediğini kaydeden Av. Bilgin Yeşilboğaz ise “Yargıtay’ın kararı çok sıkıntılıdır. Cinsel saldırı olmadığı yönünde bir kanaat oluşmuş gibi duruyor. Ayrıca Yargıtay, kararında olayın yaşandığı dolmuşu toplu taşıma araçları kapsamında kabul etmemiş. Normalde bu gibi toplumsal araçların içinde işlenen suçlarda ağırlaştırıcı sebep olarak ceza verilir. Olay bir dolmuşta meydana gelmesine rağmen, Yargıtay dolmuşu topluma taşıma araçlarından biri olarak saymadığı için bir cezai indirim sağlamaya çalışmış. Bunlar toplumun vicdanını yaralayabilecek kararlardır. Bu yüzden biz mahkemeden direnme kararı çıkması için çabalayacağız” dedi.

“YENİ MAHKEME HEYETİ DAVANIN ÖNEMİNİ İYİ OKUMALI”

Davaya bakacak mahkeme heyetinin yeniden oluşturulduğunu ve tüm çalışanlarının yenilendiği bilgisini veren av. Bilgin Yeşilboğaz, “Dava dosyasını iyi okudular mı bunu bilmiyoruz. Umarız dosyanın ciddiyetinin farkında olmuşlardır da iyi okumuşlardır. Yargıtay uzaktan buradaki faillerin durumunu görmediği için böyle bir karar verdi. Ama buradaki yerel mahkeme bizzat sanıkların ses tonlarını, mimiklerini, davranışlarına ve toplumsal vicdanın sesine ve var olan delilerle göre bir kanaat elde ederek bir karar verdi. Buradan sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet kararı vermişti. Ama şimdi yeni mahkeme heyeti Yargıtay’ın kararına uyma kararı verirse sanık Fatih Gökçe’ye sadece canavarca hisle adam öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından ceza verilecek. Ama biz buna karşı mücadele edeceğiz. Çünkü Özgecan Aslan Cinayeti aslında tüm kadınların simgesi haline gelmiştir. Bu dava sadece Özgecan Aslan’ın olmaktan çıkmıştır. Bu nedenle toplumdaki herkesin kendi özgürlüğüne, yaşama hakkına, özgürce dolaşabilme hakkına sahip olabilmesi için birinin şiddete dur demesi için herkesin bu duruşmaya katılması gerekiyor. Mahkemeden Salı günü çıkacak ceza belki bu olayları önleyemeyecektir ama mutlaka caydırıcı bir örnek olacaktır” diye konuştu.      

Özgecan Aslan’ın davası, 12 Eylül 2017 tarihinde saat: 13.30 da, Tarsus Adliye Binası içersinde yer alan Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA