Yaşlılara bakım hizmeti 200 ev’e ulaştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yaşlılara bakım hizmeti 200 ev’e ulaştı


 

Akdeniz Belediyesinin, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmeti kapsamı genişleyerek devam ediyor.

Sosyal belediyecilik alanında oldukça başarılı projelere imza atan Akdeniz Belediyesi 30 mahallede 200 vatandaşa ulaşarak, yaşlı ve engelli evde bakım hizmeti verdi.

Yaşlılara evde bakım hizmeti Kadın ve Aile Müdürlüğüne yapılan müracaatlar ve müdürlüğün mahallelerde muhtarların da yardımını alarak başlattığı kapsamlı araştırma ile başlıyor. İlçe sınırları içinde ikamet eden ve gerçekten bu hizmete ihtiyacı olan 65 yaş üstü  yaşlılar tespit edildikten sonra ekiplerce, ikamet adresi ziyaret edilerek vatandaşların ihtiyaç duyduğu  hizmetler tespit ediliyor. Yapılan tespit sırasında Kadın ve Aile Müdürlüğü görevlileri; yaşlı vatandaşa rehberlik ve danışmanlık hizmeti de vererek, bakacak kimsesi olup olmadığı, Huzurevine yerleşip yerleşmek istemediği, yaşlı ya da engelli maaşı alıp almadığı gibi sorular yönelterek alınan yanıtlar doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantı kuruyor ve yaşlı vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyor.

“AİLELERİ KADAR YAKIN OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Biz yardıma ihtiyaç duyan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ailesiyiz” diyen Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk yaptığı açıklamada; “Belediyemiz Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışanları, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evlerinin temizliği ve kişisel bakımlarını yapmalarının yanı sıra hastanede muayene olmaları için yardımcı oluyorlar. Hastanede muayene olacak olan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı araç ile evlerinden alıp hastaneye götüren ve burada muayeneleri bitene kadar yanlarından ayrılmayan ekiplerimiz, bütün işlemler tamamlandıktan sonra da evlerine geri bırakıyor. Şu ana kadar ilçemizde 200 eve ulaşan yaşlı bakım hizmeti projemizi 500 eve ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Akdeniz Belediyesinden verilen bilgide; ‘Yapılan yaşlı bakım hizmeti çalışmaları sırasında ilçemizin çeşitli mahallelerinde yaşayan ve evleri afetten zarar görmüş 15 vatandaşımız tespit edilmiş ve evlerinin çatıları onarılmış, boya badana çalışması yapılmıştır. Proje kapsamında yapılan çalışmalarda temizlik, kişisel bakımın dışında gıda, eşya ve maddi yardım talebinde bulunan 52 vatandaş da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yönlendirilerek yardımcı olunması sağlanmıştır’ denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA