Rahipten Arakan için yardım çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rahipten Arakan için yardım çağrısı


 

Mersin’de her yıl düzenlenen Dinlerin Buluşması töreni bu yıl yine yapıldı.

19’uncusu gerçekleştirilen geleneksel dua töreninde bir araya gelen Müslüman ve Hıristiyan din adamları, barış ve kardeşlik çağrısında bulundu. Törende Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Arakan için yardım çağrısında bulundu. “Arakan'da Müslüman kardeşlerimize insanlık dışı zulüm yapılıyor” dedi.

Mersin Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen törene, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, Mersin İtalyan Katolik Rahibi Fransua Dondu, mezarlıkta görevli imam Mehmet Keskin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur, bütün İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı. Bu Kurban Bayramı'nın bütün dünya için barışa, huzura, bereketli ve hayırlı olan her şeye vesile olmasını temenni eden Teymur, "İnsan hayatının doğası başkalarıyla oluşturacağı ilişkilerle var olur. Bizler yaşamın mutluluğu derken, genellikle iyi ilişkileri ve bize gerçek mutluluğu veren dostlukları kast ediyoruz. Her ne kadar zenginliğe sahip olmak, maddi fakirlikten uzak kalmak mutluluğun görüntüleri olsa bile gerçek mutlu bir yaşamın bütün özelliklerini asla ihtiva etmez. O halde birlikte, mutluluk ve barış içerisinde nasıl yaşayabiliriz ve bizlerden birisi nasıl diğerlerinin mutluluk sebebi olabilir. Bütün dinler, özellikle tevhit konusunda ittifak halinde olan ve bu özellikleriyle de diğer inanç sistemlerinden üstün olan dinler aslında yaratıcıyı razı edecek bir sosyal ahlak ile yaşayacakları bir yaşamı gerçekleştirmeye götüren yol ve yöntemlerden başka bir şey değildir. Dinsel, etnik ve akidesel sebepler nedeniyle birçok savaşlar yapılmıştır. Bu dinlerde tarihsel gelişimlerinin çeşitli evrelerindeki bozulmaların en açık delilidir. Dinler tarihindeki bu üzücü durumlar bütün çeşitlilikleriyle beraber dinlerden ziyade o dinin gerçeklerine hakim olmak isteyen münferit, beşeri çıkar sahiplerine aittir. Toplumsal yaşam sadece diğerlerine saygı gösteren, bireysel bir esasa dayanmaz. Bencil sevginin üstünde ve bir arada yaşama esasına dayanır. Arzu edilen de yalnız birlikte bir yaşam değil, sevgi içinde diri bir ilişkidir. Çünkü küçük bir sevgi tanesi insanlar arasında büyük bir sevgi bahçesi oluşsun diye kendini feda edebilir. 3 semavi dini diğer inançlardan üstün kılan, tek tanrıcılık ve tevhit özelliklerindeki ittifaktır" dedi.

"ARAKAN'DA YAŞANAN İNSANLIK DIŞI ACILARA SON VERİLMELİ"

Bu Kurban Bayramı'nda içlerinin buruk olduğunun altını çizen Teymur, "Bugün Güney Doğu Asya'nın Myanmar Arakan bölgesindeki Müslüman kardeşlerimize uygulanan insanlık dışı zulmü büyük bir nefretle kınıyoruz. Diyoruz ki insanlık ailesi, uluslararası kuruluşlar artık vicdanları bu konuya daha çok sessiz kalmaz. İnşallah dileklerimiz bu kuruluşlar ve ilgili ülkeler tarafından duyulur, orada yaşanan insanlık dışı acılara son verilme konusunda girişimlerde bulunulur. Bütün dileğimiz, bugün kutladığımız Kurban Bayramı'nın daha nice yıllara birlik, beraberlik ve barış içerisinde kutlamayı yüce Rabbim bizlere nasip eylesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İmam Mehmet Keskin Kur'an-ı Kerim okurken, dualar edildi. Özellikle Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ile Mersin İtalyan Katolik Rahibi Fransua Dondu'nun 'Gel Gör Beni Beni Aşk Neyledi' ilahisine eşlik etmesi dikkat çekti. Ayrıca, İtalyan Katolik Rahibi Fransua Dondu'da evrensel dualarını okudu. Duaların ardından din adamları ve protokol üyeleri birlikte barış ve kardeşlik çağrısında bulundular. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA