“Adalet bekliyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Adalet bekliyoruz”


 

CHP Mersin İl Örgütü sabah saatlerinde organize ettiği iki etkinlikte hem Kurban Bayramı’nı hem de 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Türkiye’de yaşayan bireylerin yüzde 78’inin adalet istediğini belirten İl Başkanı Özyiğit, “Bu böyle gitmez” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

CHP Mersin İl Başkanlığı bu yıl üst üste gelen Kurban Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir dizi kutlama etkinliği gerçekleştirdi. İl etkinlikte il başkanlığı binası önünde toplanan partililer bayramlaşma merasimine katıldı. Merasime; Kültür eski Bakanı ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, eski CHP Milletvekili Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, il ve ilçe yöneticileri, bazı STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Milletvekili Atıcı, bayram, 30 Ağustos ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün üst üste gelmesinin kendisini oldukça mutlu ettiğini söyleyerek, “İnanç birliğimiz ve barış arzumuz hepsi bir arada toplandı. Biz bu saydıklarımızın tamamına saygı duyarak ve o hedeflere ulaşarak güzel bir Türkiye inşa edecek güce sahibiz” dedi.

Milletvekili Fikri Sağlar da, AKP Hükümetinin milli bayramların yerine dini günleri öne çıkarmaya uğraştığını ifade etti. Hükümete sert sözlerle yüklenen Sağlar,  “Bunlara isyan ediyorum. Bunlara hep birlikte isyan etmeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından bayramlaşma merasimine gerçekleştirildi.

CHP CUMHURİYET MEYDANINA YÜRÜDÜ

Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına geçildi. CHP’liler il başkanlığı önünden oluşturdukları kortej ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında, sık sık “Hak, hukuk adalet”, “Mustafa Kemal’in askeriyiz” sloganları atılırken, zaman zaman İzmir Marşı okunması dikkat çekti.

Meydandaki tören ise Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Akabinde istiklal Marşı okunurken, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ile İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, alanda yer alan Atatürk büstüne çelenk sundu.

“BUGÜN ÜLKEMİZ, KURUCU İRADENİN ÇOK UZAĞINDA”

Burada bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AKP Hükümetine yüklendi. Özyiğit, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, halkıyla bölünmez bir bütündür. Adalet mülkün temelidir. Yasama, yürütme, yargı devletin omurgasıdır. Laiklik toplumun birliği bütünlüğü ve kardeşliğidir. 30 Ağustos 1922 emperyalistlere karşı büyük bir zaferdir. Başkomutanlık Meydan Savaşı, Türk halkının bağımsızlık için hak hukuk adalet ve demokrasi için neleri göze alabileceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bugün ülkemiz, kurucu iradenin çok uzağında. Emperyalist güçlerin de desteğiyle tarikatçı liyakatten uzak cemaatçi yapılarla devletin bütün imkânları kullanılarak özgürlüğümüz demokrasimiz cumhuriyetimiz ve devrimlerle kazanılan bütün değerlerimiz pervasızca yok edilmektedir. Ülkenin üniter yapısını ve parlamenter sistemini ortadan kaldırmaktadır. OHAL kararı ve KHK’lar ile hayata geçirilen uygulamalar ‘Cumhuriyetimizin’ ortadan kaldırılmasına neden olmaktadır” dedi.

Emperyalist güçler olarak tanımladığı odakların Türkiye’deki işbirlikçilerinin aktif olarak ülke aleyhine çalışmaya devam ettiğini ifade eden CHP’li Özyiğit, “Hayatımızı günlük olaylarla, yani küçük resimle uğraşarak geçirmemeliyiz. Büyük resmi hiçbir zaman unutmamalı, unutturmamalıyız. 2002 yılından bu yana bölgemizdeki coğrafyada yaşanan değişimler, yaşanan katliamlar bir tesadüf olabilir mi? Ülkemizde ise atalarımızın kanları ile elde ettiğimiz bağımsız özgür laik Türkiye cumhuriyeti ana ekseninden hızla uzaklaştırılmaktadır” dedi. 

“TOPLUMUN HAK HUKUK ADALET BEKLENTİSİ DEVAM ETMEKTE”

Türkiye’de yaşayan bireylerin yüzde 78’inin adalet istediğini belirten CHP İl Başkanı Özyiğit sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Bu böyle gitmez diyen CHP ve halkımız hak hukuk adalet arayışımızı mücadelemizi büyük özveri ile 30 Ağustos ruhu ve bilinciyle tekrar tam bağımsız laik demokratik çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurulması insani yaşamın her alanında devam etmektedir. Daha dün Çanakkale de 100. Binlerin katılımı ile ‘Adalet kurultayı’ gerçekleştirdik. Toplumun her kesiminin hak hukuk adalet istemi beklentisi devam etmektedir. Toplumun %78 adalet istiyoruz derken adaletsizlikten rahatsızlık duyarken ısrarla adalet çığlığı yankılanırken adalet yerine atlet diyen anlayışa zihniyete düşünceye karşı emperyalistlerin ve iş birlikçilerinin istikrarsızlaştırma böl parçala politikalarına dün olduğu gibi bugün ve yarında bütün enerjimizle mücadele edeceğiz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA