“Bağımsızlığımız demokrasi ve adaletle taçlanmalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bağımsızlığımız demokrasi ve adaletle taçlanmalı”


 

CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 30 Ağustos Zaferi’nin bağımsız Türkiye Cumhuriyeti yolundaki en büyük adımlardan biri olduğunu belirterek, “Şehitlerimizin bize armağan ettiği bağımsızlığımızı demokrasiyle, laiklikle ve adaletle taçlandırmak görevimizdir. Türkiye demokratik, laik ve adaletli bir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Kurban Bayramı’nı kutladı.

Adalet Kurultayı nedeniyle bulundukları Çanakkale’nin manevi ikliminde büyük zaferin değerini bir kez daha anladıklarını kaydeden Kuyucuoğlu, TBMM idaresindeki Türk ordusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dâhiyane komutasında 30 Ağustos 1922’de kazandığı büyük zaferin, tüm dünyadaki mazlum milletlere örnek ve esin kaynağı olduğunu kaydetti. Kuyucuoğlu, “30 Ağustos Zaferi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti yolundaki en büyük adım olmuştur. Şehitlerimizin bize, gelecek kuşaklara aktarmamız için armağan ettiği bağımsızlığımızı demokrasiyle, laiklikle ve adaletle taçlandırmak görevimizdir. Türkiye demokratik, laik ve adaletli bir ülke olduğu sürece bağımsızlığını payidar kılacaktır. Milletimiz bu gerçeğin farkındadır. Bunun için milletimiz, yurdumuzun dört bir yanında, mevcut siyasi iktidarın yarattığı korku iklimine rağmen hâlâ bağımsızlık, demokrasi, laiklik ve adalet diye haykırmaktadır” dedi.

“ADALETİ YENİDEN TESİS EDECEK YEGÂNE GÜÇ YURTTAŞ İRADESİ”

Türk ulusunun, demokrasi, laiklik ve adalet için mücadele etme azim ve kararlılığından taviz vermeyeceğinin, CHP’nin öncülük ettiği Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı’nda bir kez daha görüldüğünü kaydeden Serdal Kuyucuoğlu, “Haziran ve Temmuz ayında adalet talebiyle milyonlarca yurttaşımız yürümüştü. Son olarak Çanakkale’de on binlerce yurttaşımız adalet için buluştu. Kadınların, gençlerin yoğun olduğu, toplumun her kesiminden insanların katıldığı adalet kurultayında eğitimden sağlığa, gelir dağılımından düşünce ve basın özgürlüğüne kadar her alanda adalet talebi dile getirildi. Yurttaşlarımız adalet istiyor ve bu ülkede adaleti yeniden tesis edecek yegâne gücün yine yurttaş iradesi, millet iradesi olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı.

BAYRAM BARIŞ GETİRSİN

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu açıklamasında, Kurban Bayramı’nı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü de kutladı. Kuyucuoğlu, “Kurban Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkelerine huzur, bereket, adalet getirmesini diliyorum. Kurban Bayramı bu yıl, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile kesişiyor. Ülkemizin ve dünyanın barışa, kardeşliğe, huzura her zamankinden çok ihtiyacı var. İnsanların çıkar savaşlarına kurban edilmediği, çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin katledilmediği, yine çocuklar başta olmak üzere savunmasız sivillerin evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda olmadığı, çocukların mülteci teknelerinde can vermediği bir dünya ümit ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA