“OHAL sivil darbeye dönüştü!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OHAL sivil darbeye dönüştü!”


 

Partisinin Mersin’de düzenlediği halk buluşması toplantısında konuşan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, AKP Hükümetine tepki göstererek “OHAL sivil darbeye dönüştü. Kendisine muhalif olan tüm kesimlere saldırıyorlar; ancak yenilecekler” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Akdeniz İlçe Örgütü, tarafından “Durmayalım dur diyelim” sloganı ile ilçeye bağlı Hal Mahallesi'nde bulunan Şah Düğün Salonu'nda kahvaltılı halk buluşması etkinliği düzenledi.

Etkinliğe; HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, HDP PM Üyesi Cemil Elden, bazı HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı. Buluşmaya konuşmacı olarak katılan HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, OHAL sürecini, son yayımlanan KHK ile bazı medya organlarının kapatılması ve İran ve Türkiye arasındaki askeri yakınlaşmayı değerlendirdi.

OHAL SİVİL DARBEYE DÖNÜŞTÜ!

Halk buluşmasında yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan edilen OHAL’in AKP hükümeti tarafından sivil darbeye dönüştüğünü ifade eden HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek adam rejimi için devletin tüm kurumlarını tek bir çatı altında toplamaya çalıştığını sözlerine ekleyen Becerikli, “Muhalif olan tüm kesimlere saldırıyorlar. Son olarak özgür basına saldırdılar. Dihaber'i, Şujin'i ve Rojeve Medya'yı kapattılar. Kendisine muhalif olan tüm kesimlere saldırıyorlar. Ancak yenilecekler, Tecridi kadınlar kıracak. Bunun için kadınların her alanda mücadelesi yükseltmesi gerekir. Kürt halkını bitiremeyecekler. Yüz yıldır Kürt halkı yenilmedi. Kürt halkı yenilmeyecek. Faşizm yenilmeye mahkûmdur” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA