“AKP KHK’ları giyotin gibi kullanıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP KHK’ları giyotin gibi kullanıyor”


 

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL kapsamında yayınlanan 693 ve 694 Sayılı iki yeni KHK ile AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın tüm yetkileri elinde toplama çabası içinde olduğunu söyleyerek, “Sona yaklaştığını bildiği için hukuksuz uygulamalarına hız vermiştir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, iki yeni KHK’nın toplumun tüm kesimlerini derinden etkilediğini savunarak, “AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, OHAL’i bir giyotin gibi kullanmaktadır. İstediğini görevden alıyor, istediğini göreve iade ediyor. İstediği kurumu kendisine bağlıyor” dedi.

Atıcı, şunları söyledi: “15 Temmuz’un hemen arkasından ilan edilen ve geçici bir süre ile yürürlükte kalacağı ifade edilen OHAL sürecinde bugüne kadar ilgili ilgisiz birçok konuda KHK’lar yayınlanmıştır. Erdoğan, son yayınlanan iki KHK ile tüm yetkileri elinde toplama gayreti içine girmiştir. Devleti de, kendi partisi gibi yönetmek isteyen AKP Genel Başkanı’nın, Milli İstihbaratı kendisine bağlaması, 15 Temmuz ile ilgili soruları bir kez daha gündeme getirmiştir.

“HAKAN FİDAN’I KORUMASI ALTINA ALDI”

Tüm çağrılarımıza rağmen TBMM’de kurulan komisyona ifade vermeye gelmeyen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı da yeni KHK ile kendi koruma zırhının altına almıştır. Kamuoyunun da merak ettiği birçok sorunun yanıtlanması için artık AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın izin vermesi gerekmektedir. Bu kabul edilemez bir durumdur.

“MASUM OLDUĞU İSPAT EDİLEN ÖĞRETİM ÜYELERİ SÜRGÜNE GÖNDERİLİYOR”

KHK’lar ile ihraç edilen öğretim üyelerinin de göreve geri dönmeleri durumunda, Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki üniversitelerde görevlendirilmesi karara bağlanmıştır. Bu durumda masum oldukları anlaşılan ve yine KHK ile göreve döndürülen öğretim üyelerinin adeta sürgüne gönderileceği anlamına gelmektedir.  Ayrıca, Ankara, İstanbul ve İzmir üniversitelerinden ihraç edilen öğretim üyelerinin Anadolu’nun diğer üniversitelerine yönlendirilmeleri burada boşalan kadrolara yandaşların yerleştirileceği algısını yaratmaktadır.

“HUKUKSUZLUĞA HIZ VERDİ”

AKP Genel Başkanı devletin tüm kurumlarını, kendi partisini dizayn eder gibi düzenlemek istiyor. Biz bu düzenlemeye karşı çıkıyoruz. Yaptığımız ‘Adalet’ yürüyüşünün ve ‘Adalet’ kurultayının ne kadar hayati öneme sahip olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Hak, hukuk ve adaletin olmadığı bir Türkiye’de barış ve huzurun olması mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, barışın, adaletin ve kardeşliğin adresi olduğu bilinci ile çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA