Mezitli’de işçiye çifte zam! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mezitli’de işçiye çifte zam!


 

Mezitli Belediyesi’nde kadrolu olarak görevli çalışanlara sendikalarla pazarlık masasında verilen yüzde 4 ücret artışını yeterli bulmayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bayram öncesi daha önce örneği görülmemiş bir olaya imza atarak, fazladan yüzde 4’lük bir artış sağladı.

Mezitli Belediyesi’nde çalışan işçiler Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından çifte bayram hediyesi ile ödüllendirildi. Hakem Heyeti tarafından yüzde 4 zam verilen kadrolu işçilere bayram öncesi sürpriz yapan Başkan Tarhan, zammı yeterli bulmadıklarını ifade ederek, yüzde 4 ilave zam yapma kararı aldı. Üstelik çalışanlar, zamlı maaşlarını bayram öncesi alarak ikinci bir mutluluk yaşadı.

“İMKÂNLAR ÖLÇÜSÜNDE EN YÜKSEK MAAŞI VERİYORUZ”

Çalışanlarla bir araya gelerek süreç hakkında bilgi veren Başkan Tarhan, işçi için her zaman en iyisini istediklerine dikkat çekti. Mezitli Belediyesi Kent Konseyi Salonu’nda yapılan toplantıda, örgütlenmeye büyük önem verdiklerine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Daha önce de söylediğim gibi bize güvenin sizin için gerekeni yaparım demiştim. Arkadaşlarımızla yaptığımız çalışma sonrası Hakem Heyeti’nin verdiği ücret artışını yeterli bulmayarak ne kadar artı zam verebileceğimiz üzerine kafa yorduk. Bu sene Amfi Tiyatro, Belediye Hizmet Binası, Kültür Merkezi gibi onlarca büyük projeyi başlatmış olmamız vesilesiyle ancak yüzde 4 daha fazla ücret verebileceğimize hükmettik. Bu bizim hiç kimsenin haberi olmadan kendi arkadaşlarımızla verdiğimiz bir karar. Henüz sendikanın dahi haberi yok” dedi.

“BAŞKANIMIZ BÜYÜKLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ”

Her zaman çalışan emeğinin hakkını veren işçilerinin yanında olduklarının altını çizen Başkan Tarhan, “Zamlı maaşlarınızı ve sözleşmede olmamasına rağmen yüzde 50 daha fazla vereceğimiz bayram ikramiyelerinizi bugün hesaplarınıza yatırıyoruz. Artık bundan sonra iş size düşüyor. Bizim bu iyi niyetli çabamıza karşılık, sizde iyi niyetli olarak ilçemizin ve hizmetlerimizin gelişmesi için çaba sarf etmenizi bekliyorum” diye konuştu.

Başkan Tarhan’ın yaptığı zam sürprizi nedeniyle alkış ve sevgi gösterileriyle karşılık veren çalışanlarda, gösterilen bu duyarlı yaklaşımdan dolayı teşekkür ettiler. Daha önce hiçbir yerde böyle bir şey duymadıklarını ifade eden çalışanlar, “Başkanımız her zaman olduğu gibi yine yanımızda olduğunu göstererek, sendikanın da belirlediği fiyatın üstünde bir rakam verdi. Bu çalışanın zaferi değil, başkanımızın ne denli büyük bir insan olduğunun göstergesidir” şeklinde sevinçlerini ifade ettiler.

Daha sonra davet edilen yetkili sendika ile yeni toplu sözleşme imzalanarak, zamlı maaşlar ve bayram ikramiyeleri çalışanların hesaplarına yatırıldı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA