“Toplu iş değil satış sözleşmesi!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Toplu iş değil satış sözleşmesi!”


 

KESK Mersin Şubeler Platformu, 3,5 + 3,5 zam ile sonuçlanan 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümet karşısındaki Memur – Sen’e tepki göstererek “Orta oyununun tekrarından ibaret görüşmelerde AKP ve yandaş konfederasyon yönetimi gece yarısı yeni bir satış sözleşmesine imza atmıştır” mesaj

Mehmet Nabi Batuk

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu bileşenleri, Eğitim – Sen Mersin Şube binasında düzenledikleri basın toplantısında hükümet ile sendikalar arasında 3,5 + 3,5 zam ile sonuçlanan 4 Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini değerlendirdi. Açıklamaya, Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Tüm Bel – Sen Mersin Şube Başkanı Canan Solak, SES Mersin Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, Kültür Sanat Sen Mersin Şube Başkanı İmam Özdemir ve birçok sendika temsilcisi de destek verdi. TİS görüşmelerinde yetkili sendika olan Memur – Sen’e sert tepki gösteren bileşen temsilcileri, görüşmeleri orta oyununa benzeterek AKP ve yandaş konfederasyon yönetimi gece yarısı yeni bir satış sözleşmesine imza atmıştır” açıklaması yaptı.

“MAAŞ ARATIŞINDAN MEDET UMDUKLARI ‘MİLLETİN ADAMINDAN’  BEKLEDİKLERİ CEVAP GELMEDİ”

KESK Mersin Şubeler Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu “2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem “toplu sözleşme” görüşmeleri yine fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Daha önceki üç toplu sözleşmede sahnelenen orta oyununun tekrarından ibaret görüşmelerde AKP ve yandaş konfederasyon yönetimi gece yarısı yeni bir satış sözleşmesine imza atmıştır. Bilindiği üzere hükümetin dün ‘revize ettiğimiz son teklifimiz” diyerek 2018 yılı için %3,5+% 3,5 2019 yılı için ise  % 4+ %5 maaş artışı teklifinde bulunmuştur. Maaş artışı teklifini bile iktidardaki partinin 16. kuruluş yıl dönümüne göre %10 + %6 olarak belirleyen yandaşlığı tescilli konfederasyonun genel başkanı söz konusu teklife karşı önce “milletin adamından cevap bekliyoruz”  diyerek topu partili Cumhurbaşkanı’na atmıştır. Maaş aratışından medet umdukları ‘milletin adamından’  bekledikleri cevap gelmemiş olacak ki,  yandaş konfederasyon yönetimi yine 3,1 milyon kamu emekçisini, 1,9 milyon kamu emekçisi emeklisini yanıltmamış, daha önceki sözlerini yutarak hükümetin 2018 yılı teklifinde sadece%0,5 puan artış yaptığı sözleşmeye imza atmıştır” dedi.

“BAŞARI’ NUTUKLARI ATSALAR DA GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Memur Sen Genel Başkanı’na sert tepki gösteren Muşlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milyonların gözünün içine baka baka bu yeni satış sözleşmesini övüp, muhtemelen üstün gayretlerinden dolayı birbirlerini tebrik ediyorlar. Ancak ne kadar tozpembe tablolar çizseler de, ‘tarihi başarı’ nutukları atsalar da güneş balçıkla sıvanmaz. Her şey 80 milyonun gözleri önünde olmuştur. Bu sadece adı “toplu sözleşme” olan gerçekte toplu görüşmelerden hiçbir farkı olmayan sistem, Kamu emekçilerinin ve emeklilerinin yaşadığı sorunların bu sorunların parçası olan, halkın değil, siyasi iktidarın memurluğunu yapan, siyasal iktidarın memur kolları rolünü üstelenen sendikamsı yapılar tarafından çözülemeyeceğini bir kez daha ispatlamıştır. Nitekim yandaş konfederasyon yönetimi kamu işvereni olan hükümetin, kamu emekçileri ile dalga geçen ilk teklifine karşı bir haftadır beylik açıklamalar yapmanın “sizin teklifiniz kabul edilmezse ne yapacaksınız?” soruları karşısında lafı eveleyip gevelemenin ötesine geçememiştir. Daha sonra bir iki puanlık artış karşısında 3,1 milyon kamu emekçisinin, 1,9 milyon kamu emekçisi emeklisinin gücünü arkasına almak yerine her fırsatta kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef alan açıklamalar yapmayı görev edinen  “milletin adamından” icazet beklemiştir” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI’NDAN MEDET UMAN YAPILARA SENDİKA DEMENİN MÜMKÜN OLMADIĞI NETTİR”

Memur Sen’in görüşmelerde üyelerine ve temsil ettiği ilkelere ihanet ettiğini savunan Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Dünyanın neresinde olursa olsun, üyelerine, temsil ettiği kesimlere değil, pazarlık yaptığı işverene dayanan, üstüne üstlük Cumhurbaşkanı’ndan medet uman yapılara sendika demenin mümkün olmadığı nettir.  Bu süreç bir milyon üyesi olan herhangi bir kurum-kuruluş-örgüt olma ile sendika olma arasındaki farkı tüm açıklığı ile ortaya çıkarmıştır. Nitekim KESK’i sadece masadan değil, işyerlerinden, alanlardan uzak tutmak için her türlü hukuksuzluğun devreye sokulduğu bu son “toplu sözleşme” sürecinde, sendika olmanın asgari koşullarını dahi taşımayanların kamu emekçilerinin temel sorunlarına çözüm üretmekten ne kadar uzak olduğu bir kez daha teyit edilmiştir” şeklinde konuştu.

“3,1 MİLYON KAMU EMEKÇİSİNE VE 1,9 MİLYON EMEKLİYE BİR KEZ DAHA İHANET EDİLMİŞTİR”

Son olarak Memur Sen’e üye olan kamu emekçilerine seslenen Muşlu, “Bu ülkenin kamu emekçileri ve emeklileri sadaka değil, emeğinin karşılığı olan onurlu bir ücret ve yaşam talep etmektedir. Ve bunu fazlası ile hak etmektedir. Bu ülkenin fedakâr kamu emekçileri, emeklileri insanca bir yaşama yetecek ücret, güvenli çalışma ve güvenceli geleceği fazlası ile hak etmektedir. Bu son satış sözleşmesi ile yoksulluk sınırına uzak açlık sınırına yakın bir yaşam mücadelesi sürdürmeye terk edilen, kimseden sadaka ya da fedakârlık değil, hakkını isteyen 3,1 milyon kamu emekçisine ve 1,9 milyon emekliye bir kez daha ihanet edilmiştir. KESK olarak sendikalı, sendikasız tüm kamu emekçilerini haklarının, özgürlüklerinin ihanet-satış sözleşmeleri ile yok sayılmasına karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.  Gelin,  hükümet ve sizleri unutup Cumhurbaşkanı’ndan icazet uman malum konfederasyon yönetiminin taleplerimize kulaklarını tıkamasına karşı ses verelim. Gelin, haklarımızı ve özgürlüklerimizi yok sayanlara kapı kulu değil emekçi olduğumuzu birlikte gösterelim. Gelin, insanca bir yaşam için taleplerimize sahip çıkalım ve bu talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim” diyerek sözlerini sonlandırdı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA