Eski hükümlüler limana giremiyor mu? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eski hükümlüler limana giremiyor mu?


 

Mersin Limanı ile ilgili flaş iddia! Eski hükümlülerin limana giremediği iddia edilirken, Milletvekili Atıcı konuyu meclise taşıyarak, Başbakan Yıldırım’dan bilgi istedi.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Mersin Limanı’na girişte bazı eski hükümlü şoförlerin içeri alınmadığı iddialarını sordu.

“Limana giriş yapamayan bu şoförlerin işlerinden çıkarıldığı ve çalıştırılmadığı da anlaşılmaktadır” diyen Atıcı, “Bu uygulamanın sadece Mersin Limanı’na özgü olması ve başka bir liman işletmesi tarafından uygulanmaması akıllara keyfiyet durumunu da getirmiştir.

“KABUL EDİLEMEZ”

Özelleştirme kararları sonrasında çok büyük bölümü özel firmalara devredilen Mersin Limanı’nın, bu uygulama ile yaklaşık 150 kişinin limana giriş çıkışlarını yasakladığı iddia edilmektedir.

Hükümlülerin topluma kazandırılması ile ilgili çalışmalar, 4857 Sayılı Kanun ile düzenlenmiştir.  Kanun çerçevesinde kamu işyerlerine yüzde iki oranında eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu getirilmiştir. Böylece eski hükümlülerin toplumla tekrar bağ kurmaları ve yeniden suç işlemelerinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Hal böyleyken Mersin Limanı’nın değişik firmalarda çalışan bu kişilerin çalışmalarının engellenmesi kabul edilemez.

“TEKRAR SUÇA İTİLMENİN SORUMLUSU KİM?”

Bu bağlamda; Yurt dışına çıkış yasağı bulunmayan ve istedikleri anda limana yolcu olarak girebilen kişilerin sadece eski hükümlü oldukları için Mersin Limanı’na girişinin engellendiği iddiaları doğru mudur?

İddialar doğruysa, cezalarını çekmiş olan bu insanların yeniden cezalandırılmaları anlamına gelen bu uygulamayı kaldırmayı düşünüyor musunuz?

Limana giremedikleri için işten çıkarılan ve çocuklarıyla birlikte adeta açlığa mahkûm edilen bu insanların yeniden suça bulaşmaları durumunda bu uygulamayı yapanlar da sorumlu tutulacak mıdır?” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA