Toroslar’dan yaylada Zafer Şenliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’dan yaylada Zafer Şenliği


 

Toroslar Belediyesi; bu yıl 95’inci yıl dönümünü kutlayacağımız ‘Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı’, yaylalarda düzenleyeceği konserlerle taçlandıracak.

Doğa ve yayla turizmi bakımından önemli bir merkez haline gelen Toroslar Belediyesi sınırları içeresindeki; Soğucak, Arslanköy, Yeniköy ve Ayvagediği yaylalarında dolu dolu bir Zafer Haftası yaşanacak. Zafer Haftası etkinlikleri; 25 Ağustos Cuma günü saat: 20.00’de Soğucak Mahallesi Güreş Alanında gerçekleştirilecek Yudum konseriyle başlayacak.

26 Ağustos Cumartesi günü saat: 20.00’de Arslanköy Mahallesi Başpınar Yolu Kösire Mevkiinde düzenlenecek Ahmet Şafak ve 29 Ağustos Salı günü saat:20.00’de Yeniköy Mahallesi Futbol sahasında düzenlenecek Mersinli İsmail’in konserleriyle devam edecek etkinlikler, 30 Ağustos Çarşamba günü saat:20.00’de Ayvagediği Mahallesi futbol sahasında Mustafa Yıldızdoğan’ın sahne alacağı Zafer Konseri ile son bulacak.

Ağustos ayıının zafer ve kahramanlık ayı olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Tüm Mersin halkımızı milli birlik ve beraberlik duygularımızın şahlanacağı zafer konserlerimize bekliyoruz” dedi.

Türk Milleti’nin tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilediği Kurtuluş Savaşı’nı sonlandıran 30 Ağustos Zaferi’nin 95’inci yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “30 Ağustos, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milletimizim ortak mücadelesi ile başlatılan Kurtuluş Savaşının  zaferle taçlandığı gündür. Zafer ve kahramanlıklarla dolu Ağustos Ayı, Türk milletinin şanlı tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Toroslar Belediyesi olarak önemli gün ve haftalarda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle tarih şuurunu ve geleneklerimizi genç nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz. Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yıldönümünü bu yıl da yaylalarımızda düzenleyeceğimiz Zafer Konserlerimizle kutlayacağız. Bu zaferi bize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.

“TOROSLAR’DA YAYLA TURİZMİNİ YAYGINLAŞTIRIYORUZ”

Yaylalarda düzenledikleri etkinlik ve şenliklerle yayla turizmini de ön plana çıkardıklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “İnsanlarımız artık alışılmış kent yaşamının dışında doğayla iç içe zaman geçirmek ve sosyal faaliyette bulunmak istiyor. Yaylalarımızda yaptığımız düzenleme ve yenileme çalışmalarının yanı sıra gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklerimizle yayla turizmimiz her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Hedefimiz, doğal güzellikleri ve tarihi yerleriyle yaylalarımızı her alanda tanıtabilmektir” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA