Forbes’e göre bölgesinin en çok değer kazanan ilçesi Mezitli | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Forbes’e göre bölgesinin en çok değer kazanan ilçesi Mezitli


 

Ünlü ekonomi dergisi Forbes’in araştırmasına göre bölgesinde değerini artıran en büyük ilçe Mersin’in Mezitli ilçesi oldu.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes’in, yayınladığı ekonomik verilere göre Mezitli bölgesinin ne çok değer kazanan ilçesi oldu.  Forbes’e göre Mezitli’de yüzde 26’lara kadar çıkan bina satış ve kiralama fiyatlarında ki artış Mersin genelinde yüzde 14.3, Adana’da yüzde 10.1, Antalya’da ise yüzde 11.6 olarak gerçekleşti. En çok değer artışı ise Mezitli Belediyesi’nin projelerini hayata geçirdiği mahallelerde yaşandı.

Forbes’in araştırmasına göre 35 bin konutun el değiştirdiği Mersin’de fiyatlar yüzde 14,3 yükseldiği görülürken, bu oran Mezitli’de yüzde 20’nin üzerine çıkıyor. Raporda konut fiyatlarındaki artış, Mezitli’nin Atatürk Mahallesi’nde yüzde 20, Akdeniz Mahallesi’nde yüzde 23.2, Menderes Mahallesi’nde yüzde 16.3, Merkez Mahallesi’nde yüzde 18, Viranşehir’de yüzde 22,1, Yeni Mahalle’de ise yüzde 26 artış oranında yaşandı. Bu oranlar Türkiye ve Mersin ortalamasının yaklaşık iki katı oranında.

BÖLGENİN EN ÇOK DEĞER KAZANAN İLÇESİ

Mezitli’de bina satışı ve kiralarında yaşanan bu artış sadece Mersin’in değil bölgenin de en çok yıldızı parlayan ilçesi konumuna getiriyor. Mersin Yenişehir’de yüzde 18 olan arsa değer artışları Akdeniz’de ise yüzde 16.9’da kalıyor. Bölgemizde, bina kira ve satış fiyatlarında ki artış Antalya’da 11.6, Hatay’da 11, Adana’da 10.1 şeklinde yaşanırken, Gaziantep’te -3.1 oranında düşme yaşandı.

“BELEDİYE YATIRIMLARI CAZİBEYİ ARTIRDI”

Forbes’in araştırmaları ışığında konut fiyatlarında yaşanan artışın en büyük nedeni ise Mezitli Belediyesi’nin o bölgede yaptığı yatırımlar olarak görünüyor. Mezitli Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de yeni yıldan hemen sonra tamamlanacak Mezitli Belediyesi Hizmet Binası, Kent Meydanı ve Çarşı çalışması ile ilçenin merkezini bu bölgede toplama amacı bulunuyor. Mezitli Kaymakamlığı da yine aynı bölgede yer alacak. Bunun yanında Mezitli Belediyesi’nin yatırımları arttırmasıyla birlikte değeri artan mahalleler ve o bölgede yer alan projeler şu şekilde: “Yeni Mahalle: Mezitli Belediyesi Hizmet Binası, Çarşı ve Meydan Projesi, Kültür Merkezi, Kadın Üretici Pazarı, Su Dünyası.

Atatürk Mahallesi: Türkiye’nin en büyük Jakaranda koruluğu bu mahallede 1 yıl içersinde gerçekleştirildi. 

Viranşehir: Viranşehir Caddesi’nin trafiğe kapatılması, Soli Arena Konser ve Etkinlik Alanı, Soli Pompeiopolis Sütunlu Cadde Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Kerim Afşar Parkı, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, Aratos Spor ve Sosyal Tesisleri. Akdeniz Mahallesi: Amfi Tiyatro”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA