Okula kayıtta Suriyelilere ayrıcalık mı tanınıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okula kayıtta Suriyelilere ayrıcalık mı tanınıyor?


 

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala, okula kayıtta Suriyeli sığınmacılara ayrıcalık tanındığına ilişkin iddialar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşındı. CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği

“SURİYELİ ÇOCUKLAR İSTEDİĞİ OKULA GİDEBİLECEK”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, Suriyeli öğrencilerin okullara kayıt işlemleri ile ilgili ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyı anımsatan Atıcı, “Yazıda, ‘Temel Eğitim çağında bulunan ve eğitime devam etmek üzere okullara müracaat eden Suriyeli öğrencilerin kayıt işlemlerinin adres şartı aranmaksızın yapılması gerekmektedir’ denilmiştir. Bu durumda Suriyeli çocuklar ikamet ettikleri yere en yakın değil de istedikleri okullara kayıt yaptırabilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da temel eğitim çağında olan öğrenciler okullara kaydedilirken adres şartı aranmakta ve çocuklar ailelerin istediği değil, evlerine en yakın okullara gitmek zorunda bırakılmaktadır. Çeşitli sebeplerle çocuklarını adreslerine yakın okulların dışındaki bir okula göndermek isteyen aileler, çocuklarını başka adreslere kayıt ettirmek veya evlerini taşımak gibi çok da sağlıklı olmayan yöntemlere başvurmak zorunda kalmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanınmayan hakların, geçici koruma kapsamında ülkemizde bulunan Suriyelilere tanınması, vatandaşlarımızla Suriyeliler arasındaki ilişkileri zedelemekte, sığınmacılara karşı kitlesel tepkilere zemin oluşturmakta ve daha da tehlikelisi vatandaşlarımızın ülkemize olan aidiyet duygusunu zedelemektedir” dedi.

ADRES ŞARTI ARANMAYACAK MI?

Milletvekili Atıcı, bu kapsamda şu sorulara yanıt istedi; “Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan ‘Suriyeli öğrencilerin kayıt işlemlerinde adres şartı aranmaması’ kararı bakanlığınızın onayı ile mi alınmıştır? ‘Suriyeli öğrencilerin kayıt işlemlerinde adres şartı aranmaması’ kararı başka hangi illerde uygulanmaktadır? Ülkemizdeki sığınmacılara eğitim alanında, vatandaşlarımıza tanınan haklardan farklı olarak başka ne gibi ayrıcalıklar tanınmaktadır? Ülkemizde Temel Eğitim çağında (ilk ve orta okul) bulunup da eğitimine devam edemeyen öğrenci sayısı kaçtır? Ülkemizde Temel Eğitim çağında bulunup da çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen öğrencilerle ilgili ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA